AcasăGeneralȘefa Gărzii de Mediu arată spre Nicușor Dan: În ciuda poluării din...

Șefa Gărzii de Mediu arată spre Nicușor Dan: În ciuda poluării din București, primăria nu colaborează

Primăria Generală a Capitalei nu a încheiat încă un protocol de colaborare cu Garda Națională de Mediu, spune șefa GNM, comisar Mărioara-Artemis Gâtej. „Poluarea în București e permanentă”, spune ea.

„Poluarea în București e permanentă. (…) Noi, în Capitală, nu avem un inventar al locuințelor care folosesc alt combustibil decât gazul metan, nu avem un inventar al mijloacelor de transport pe norme de poluare în București, nu avem un registru al spațiilor verzi în București. Primăriilor de sector, nu avem un inventar al mijloacelor de transport pe norme de poluare, nu avem un registru al stațiilor verzi în București. Noi am avut discuții în mod repetat (cu primăriile de sector – n.r.), la începutul acestui an am încheiat chiar și protocoale de colaborare cu primăriile de sector, prin Poliția Locală, să ne acordăm sprijin. Vreau să vă spun că s-a modificat legislația pe gestiunea deșeurilor anul trecut, competențe pe aplicarea prevederilor acestui act normativ s-au dat și Poliției, Poliției Locale”, spune la TVR Mărioara-Artemis Gâtej.

Ea precizează că Primăria Generală a Capitalei nu a încheiat până în prezent un protocol cu Garda Națională de Mediu.

„Nu știm pe ce considerent. Au participat la întâlnire, dar ulterior nu s-a concretizat protocolul. Garda de Mediu în momentul de față are 550 de comisari. Ca să protejeze populația întregii țări este total insuficient. În medie comisariatele noastre au între 6 și 8 comisari, care nu se ocupă doar de aceste probleme. Noi verificăm poluatorii industriali, tot ce înseamnă substanțe chimice, transferul deșeurilor în punctele de trecere a frontierei. Avem nevoie de sprijinul Poliției Locale pentru aceste depozite necontrolate de deșeuri punctuale, pentru acele prestări de servicii care generează disconfort olfactiv și intră în competența administrației publice locale, pentru verificarea acestor probleme la operatori care nu necesită autorizație de mediu”, conchide Gâtej.

Ultimele Articole