Șeful ANAF: Nu am spus niciodată că fac controale la profesorii care dau meditații și nici nu am făcut

Șeful ANAF a subliniat într-o conferință de presă că profesorii care dau meditații nu au fost verificați, dar că “dintotdeauna există obligativitatea fiecărei persoane de a depune declarația de venit”. În iulie, tot Lucian Heiuș, spunea la Euronews că din 2023 și-ar dori ca “instituția să aibă un sistem performant prin care să trimită un SMS către profesorii care oferă meditații, pentru a le atrage atenția că nu este legal și că reprezintă o infracțiune, dacă primesc bani de la părinții copiilor și nu plătesc impozit pe ei.”

“Nu de acest an este obligativitatea oricărei persoane, indiferent de profesie, de a depune declarația de venit. A fost dintotdeauna această obligație. Nu am spus niciodată că fac controale la profesorii care dau meditații și nici nu am făcut controale la profesorii care fac meditații. În schimb, sunt profesori care, așa cum am încercat noi să facem o campanie de informare și educare, pentru că de fapt asta fost, un proiect pe fonduri europene care a început la sfârșitul anului 2020 și s-a terminat în mai 2022, pentru mai multe profesii, nu doar profesori, dar au fost situații în care într-adevăr acest gen de persoane profesori care dau meditații și s-au autorizat (n. red prin înființare de PFA).”

Șeful ANAF a dat 2 exemple de profesori care au plătit impozit pe banii din meditații: “Undeva în vestul țării, la Arad cred, un profesor a declarat venituri de vreo 60.000 de euro și a plătit impozit, la Timișoara un altul a declarat 50.000 de lei și a plătit impozit. Deci lucrurile, încet încet, intră în normalitate.

Amintim, ministrul Cîmpeanu a îndemnat profesorii să-și facă PFA-uri pentru a da meditații. Persoanele fizice care realizează venituri din meditații au obligația de a depune Declarația unică până la data de 25 mai.

Citește articolul integral pe Edupedu.ro

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed