AcasăEconomieŞeful CJ Bacău: Curtea de Apel Bacău a respins acţiunea prin care...

Şeful CJ Bacău: Curtea de Apel Bacău a respins acţiunea prin care primarul Viziteu urmărea convocarea abuzivă a Adunării Generale a Companiei Regionale de Apă pentru revocarea CA

“Curtea de Apel Bacău a respins, ieri (joi – n.r.), acţiunea prin care primarul Viziteu urmărea convocarea abuzivă a adunării generale a CRAB, în vederea revocării din funcţie a Consiliului de Administraţie al operatorului de utilităţi. Practic, hotărârea Curţii demontează demersul arbitrar al edilului care – cu preţul destabilizării CRAB, prin îndepărtarea CA-ului societăţii – şi-a propus să subordoneze operatorul propriilor sale interese, inclusiv prin instalarea la conducerea CRAB a unui acolit care să-i facă jocurile oneroase”, a scris, vineri, pe Facebook, preşedintele CJ Bacău, Valentin Ivancea.

 

Preşedintele CJ Bacău consideră că în acest fel Curtea a subliniat, între altele, faptul că acţiunea lui Viziteu nu urmărea un scop legitim şi nici interesul societăţii, ci doar satisfacerea unui interes personal al acţionarului. 

 

“Mai mult, aşa cum a evidenţiat şi instanţa de fond (Tribunalul Bacău), interesul societăţii (al CRAB, în cazul de faţă) nu se confundă cu interesul acţionarilor cărora ea aparţine. Nu în ultimul rând, instanţa de judecată a statuat că adunarea generală a acţionarilor CRAB hotărăşte revocarea membrilor Consiliului de Administraţie doar la propunerea Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară Bacău (ADIB), autoritatea tutelară a operatorului de utilităţi CRAB, asociaţie din care UAT Municipiul Bacău face parte”, se mai arată în mesajul publicat de preşedintele CJ Bacău, Valentin Ivancea. 

 

De asemenea, Ivancea consideră că atât hotărârea Tribunalului, cât şi cea a Curţii reconfirmă că primarul Bacăului a “născocit un demers abuziv, consecvent în acţiunea de destabilizare a CRAB şi de subordonare a companiei” de serviciile căreia beneficiază 88 de unităţi administrativ-teritoriale care formează Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Bacău (ADIB). 

 

“Încă de la semnarea contractului de finanţare aferent aplicaţiei POIM, în calitate de preşedinte al ADIB, am atras atenţia că acest program de investiţii finanţat cu fonduri europene nu poate fi implementat cu succes dacă nu creştem rezilienţa CRAB şi nu consolidăm financiar compania. Sigur, ştiu că azi CRAB nu are nici pe departe imaginea cea mai bună: sunt multe lucruri de pus la punct, de îmbunătăţit, dar asta nu justifică – sub nicio formă – tentativa de „hold-up” pusă în operă de Viziteu, dar demantelată de instanţa de judecată (!), prin care primarul a căutat să arunce în aer consiliul de administraţie şi să-şi plaseze un favorit la cârma operatorului. Compania nu poate fi jucăria cuiva, mai ales că, de apa furnizată de CRAB depind sute de mii de băcăuani, din 88 de comunităţi, care nu au cum să fie subordonate capriciilor şi demersurilor ilegitime ale unuia dintre asociaţi/acţionari”, mai arată Valentin Ivancea.

Ultimele Articole