Şeful CJ Iaşi Costel Alexe a semnat contractul de execuţie pentru un segment de 40 de kilometri din axa rutieră Iaşi-Suceava

Potrivit conducerii CJ Iaşi, licitaţia a fost câştigată de asocierea SC DAROCONSTRUCT SRL – SC RUTADOR SRL, iar valoarea contractului este de 91,77 milioane de lei fără TVA.

Şeful CJ iaşi, Costel Alexe, a declarat, într-o conferinţă de presă, că au existat şapte contestaţii depuse în urma licitaţiei, dar şi patru plângeri penale împotriva deciziilor Consiliului Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor, dar că toate acestea au fost soluţionate.

„Reuşim să semnăm contractul de execuţie a lotului 3 şi putem să începem lucrările de modernizare. Anul acesta urmează să fie finalizate lucrările pe celelelalte două loturi din Axa Iaşi – Suceava, iar la sfârşitul anului 2023 va fi gata şi modernizarea Lotului 3. Astfel, vom conecta practic comunităţile ieşene la reţeaua transeuropeană de transport, dar vom realiza conexiunea şi între judeţele Iaşi şi Suceava. Ştiu că ieşenii de pe acest traseu au aşteptat foarte mult timp să înceapă lucrările şi vrem să le creăm, în sfârşit condiţii pentru a circula în siguranţă şi confort”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean, Costel Alexe.

Lotul 3 din Axa strategică Iaşi – Suceava presupune modernizarea DJ 281 de la Belceşti – Cepleniţa – DN 28B şi modernizarea DJ 281 de la DN 28B – Scobinţi – Lespezi, în lungime de 40,6 km, aproape jumătate din lungimea totală a traseului axei.

Proiectul „Regiunea Nord – Est – Axa rutieră strategică  Iaşi – Suceava” este finanţat prin POR 2014-2020.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri