AcasăEconomieŞeful CJ Iaşi, Costel Alexe, cere Direcţiei de Drumuri şi Poduri să...

Şeful CJ Iaşi, Costel Alexe, cere Direcţiei de Drumuri şi Poduri să urgenteze finalizarea documentaţiei pentru şoseaua de centură a oraşului Podu Iloaiei: Solicităm un calendar concret şi vom monitoriza fiecare etapă

Costel Alexe a scris luni pe Facebook că unul dintre proiectele prioritare pentru Iaşi este construirea variantei de ocolire a oraşului Podu Iloaiei, el adăugând că a transmis DRDP o solicitare privitoare la realizarea unui Studiu de Fezabilitate pentru această şosea de centură.

“În documentul transmis DRDP Iaşi, atragem atenţia asupra creşterii duratei şi frecvenţei ambuteiajelor de pe DN 28 în zona oraşului Podu Iloaiei şi cerem o rezolvare mai rapidă a procesului birocratic pentru viitoarea variantă ocolitoare. Totodată, vom solicita şi un calendar concret din partea DRDP Iaşi şi vom monitoriza cum se desfăşoară fiecare etapă. Varianta ocolitoare a oraşului Podu Iloaiei este cea mai bună pentru descongestionarea traficului din zonă şi trebuie să meargă în paralel cu proiectul autostrăzii A8, pentru că aceste două proiecte nu se exclud. Comunitatea din Podu Iloaiei are nevoie stringentă de şosea de centură pentru fluidizarea traficului care sufocă acum oraşul, iar noi vrem să ne asigurăm că devine realitate”, afirmă şeful CJ Iaşi, Costel Alexe.

Totodată, Costel Alexe precizează că DRDP a informat că este în faza de elaborare a documentaţiei de atribuire a serviciilor de Elaborare a Studiului de Fezabilitate pentru varianta de ocolire a oraşului Podu Iloaiei, dar că este nevoie ca acest proiect să fie tratat cu prioritate ca să poată înainta mai rapid.

“Nu ne mai permitem să pierdem nicio zi în realizarea unui obiectiv care ar fi trebuit implementat încă de acum şase ani, dar care a fost tărăgănat până acum”, mai afirmă şeful CJ Iaşi, Costel Alexe.

În zona localităţii ieşene Podu Iloaiei se produc frecvent blocaje în trafic, mai ales în weekend, când numărul de maşini creşte, iar deplasarea pe o distanţă de numai câţiva kilometri ajunge să dureze şi peste o oră.

Ultimele Articole