AcasăEconomieŞeful CNAIR: Am avizat trei variante finale de traseu finale pentru infrastructructura...

Şeful CNAIR: Am avizat trei variante finale de traseu finale pentru infrastructructura din Muntenia şi Moldova / Tot azi am aprobat proiectul tehnic al Drumului Expres care va asigura conexiunea între A3 (zona Turda) şi DN1 (zona Tureni), în Transilvania

„Decizii importante luate astăzi în Consiliul tehnico-Economic al CNAIR pentru infrastructura rutieră din Muntenia, Moldova şi Transilvania! Am avizat trei variante finale de traseu finale pentru infrastructructura din Muntenia şi Moldova. 1. Varianta finală de traseu a Autostrăzii Bucureşti-Alexandria. Pe cei 77 de km ai acestei autostrăzi vor fi construite 47 de pasaje şi de viaducte. 2. Varianta finală de traseu pentru Drumul Expres Găieşti-Ploieşti care va avea o lungime de 81, 5 km. În cadrul aceluiaşi proiect va fi construit un drum de legătură cu o lungime de 7 km care va asigura conexiunea cu DN72. Pe traseul Drumului Expres Găeşti-Ploieşti vor fi construite inclusiv 9 noduri rutiere, 46 de poduri şi pasaje. 3. Varianta finală de traseu pentru Autostrada Târgu Neamţ-Iaşi-Ungheni (varianta albastră) care va avea o lungime de 93,27 km. Pe traseul autostrăzii vor fi construite 55 de poduri, 2 tunele şi 9 noduri rutiere”, a scris Cristian Pistol, vineri pe Facebook.

 

Şeful CNAIR a adăugat că urmează ca elaboratorii studiilor de fezabilitate să intre în etapa realizării studiilor de teren.

 

„După definitivarea studiilor de fezabilitate vor fi aprobaţi indicatorii tehnico-economici ai celor 3 proiecte în baza cărora va fi asigurată finanţarea pentru realizarea investiţiilor”, a mai spus Pistol.

 

El a mai precizat că, tot vineri, a aprobat în CTE Proiectul Tehnic al Drumului Expre care va asigura conexiunea între A3 (zona Turda) şi DN1 (zona Tureni), in Transilvania.

 

„Pe drumul cu o lungime de aproximativ 5 km vor fi construite două noduri rutiere şi 9 poduri şi pasaje. Urmează lansarea în licitaţie a contractului pentru execuţia acestui nou drum de mare viteză”, a concluzionat directorul CNAIR.

 

Ultimele Articole