Şeful Holcim: Infrastructura e în topul provocărilor pe piaţa românească

“Infrastructura e în topul provocărilor în ceea ce priveşte sectorul construcţiei şi piaţa cimentului. Tot ea este cea care ţine România pe loc, pentru că există potenţial de dezvoltare. Lucrările de infrstructură sunt legate de consumul de ciment şi asta este ceea ce mă preocupă cel mai mult”, a declarat Daniel Bach, directorul general al Holcim România.

 

În ceea ce priveşte o posibilă creştere a preţului la ciment, Bach s-a ferit să indice o creştere procentuală, dar a declarat că odată cu creşterea preţurilor pentru energia electrică şi la combustibili, se va înregistra şi o creştere a costurilor de producţie.

 

“Sper ca semnele pozitive în ceea ce priveşte autorizaţiile de construcţie pentru clădirile nerezidenţiale să se concretizeze şi că scăderea în cazul celor rezidenţiale este una temporară”, a mai declarat Bach, la lansarea Raportului de Dezvoltare Durabilă pentru perioada 2009-2010.

 

 

De 13 ani de când este prezentă pe piaţa românească, compania a investit în România 700 de milioane de euro în dezvoltarea şi modernizarea fabricilor de ciment de la Câmpulung, Aleşd şi staţia de măcinare de la Turda, dar şi în reducerea emisiilor de Co2 şi pregătirea angajaţilor. Compania mai deţine 20 staţii ecologice de betoane, cinci staţii de agregate şi un terminal de ciment în Bucureşti, în care lucrează aproximativ 1.100 angajaţi. Numai în ultimii doi ani compania a investit 61,5 milioane de euro.

 

Anul trecut, cifra de afaceri a Holcim România a fost de 200 de mil. euro, în scădere cu 20% faţă de 2009, pe fondul crizei economice şi a condiţiilor dificile din piaţă.

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri