Şeful Poliţiei din Balş a fost retrogradat din funcţie

0
Şeful Poliţiei din Balş a fost retrogradat din funcţie

Şeful Secţiei de Poliţie Rurală Balş, Gheorge Barbu, a fost retrogardat din funcţie. El a fost acuzat de viol la sfârşitul aului trecut, de către Melania Renghea, una dintre angajatele sale.

 

În 26 decembrie, poliţista Melania Renghea de la Poliţia Balş şi fostul său superior, Gheorghe Barbu, au ajuns la spital după ce femeia, care susţine că poliţistul ar fi violat-o, l-a înjunghiat pe acesta de mai multe ori în abdomen.

 

Comisarul Gheorghe Barbu din cadrul Secţiei de Poliţie Balş a fost înjunghiat de mai multe ori în abdomen şi la picioare de către Melania Renghea, în vârstă de 27 de ani. Femeia a lucrat în cadrul Secţiei Balş, comuna Bobiceşti, care intră în subordinea comisarului Barbu, iar în urmă cu câteva luni a solicitat şi obţinut mutarea la Secţia de Poliţie din localitatea olteană Brâncoveni.

 

Melania Renghea a ajuns, marţi, în jurul orei 12.00, la Institutul de Medicină Legală din Craiova, împreună cu soţul său, Relu Renghea, care a spus că soţia sa este în permanenţă în depresie după acest incident.

 

“Nu mi se pare normal ca Melania să fie cercetată pentru tentativă de omor calificat. Alţii omoară şi sunt băgaţi la lovituri cauzatoare de moarte, nu la omor calificat. Ea a fost victimă. Oricum ea este în permanenţă în depresie de când s-a întâmplat acest incident. Eu ştiu că vor să-l scape pe Barbu”, a declarat Relu Renghea.

 

La ieşirea de la Institutul de Medicină Legală (IML) din Craiova, după aproximativ două ore, Melania Renghea a spus că a fost o experienţă traumatizantă pentru ea: “A fost greu, vă daţi seama că mi-a fost greu să retrăiesc acele momente şi să vorbesc despre ele. Eu m-am prezentat aici pentru ă am fost chemată, ce urmează acum, nu ştiu. Le-am spus adevărul”.

 

Întrebată cum comentează schimbarea încadrării din tentativă de omor în tentativă de omor calificat, Melania Renghea a spus că procurorul a decis astfel şi se va conforma.

 

“Dacă domnul procuror asta a decis…nu cred că se schimbă cursul anchetei, asta e!”, a mai spus Melania Renghea.