x


  • EUR
    4.7558
    USD
    4.1758
string(16) "instant-articles"

Semnal de ALARMĂ| Probleme cu fondurile de salarii pentru profesori

Sunt probleme cu fondurile de salarii pentru profesori. Şeful Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ, filiala Bihor, trage un semnal de alarmă şi spune că banii nu vor ajunge luna aceasta pentru toţi angajaţii din sistem. "E o bătaie de joc", a declarat Ioan Ţenţ, care critică vehement conducerea Ministerului Educaţiei.

Author: Cristina Popovici | Sursa: Money.ro | Publicat: 16.04.2018, 5:36

Ioan Ţenţ, liderul FSLÎ Bihor: “La nivelul judeţului Bihor există un procent de 90% pentru învăţământul de masă şi 95% pentru învăţământul special. Astea ar fi procentele care s-ar putea da la oameni, acum. E adevărat că în alte judeţe am auzit că procentele sunt mult mai mici. Chestia este că e o treabă foarte urâtă. Adică omul ţi-a muncit, iar tu nu nu îi dai banii, nu îi dai drepturile lui salariale.

 

Dar în învăţământ toată lumea face ce vrea. Ăsta-i Guvernul lu’ peşte care îşi bate joc de oameni. A trecut şi Paştele, a trecut şi tot… Oamenii sunt scârbiţi de toate chestiile astea. Ştiţi foarte bine că era vorba să le dea salariile înainte de Paşte. Şi…ce s-a întâmplat? Sănătatea şi învăţământul s-au uitat la soare. Asta au făcut, că nu le-au dat niciun leu.

 

Au dat la parlamentari, au dat la guvernanţi, la toată gaşca. Ăştia nu au bani, ăştia-s săraci. Profesorii, doctorii şi asistentele – ăştia au bani de îi întorc cu lopata.

 

Eu nu pot să vă spun că vor închide şcolile, că nu le vor închide. Că marea majoritate a cadrelor didactice sunt oameni de bun simţ şi nu fac treburile astea. Şi nici nu e indicat, că nu rezolvi nimic. Mai avem un ministru (al Educaţiei – n.n.) atât de isteţ că dacă pune capul sub un pod şi se gândeşte, sare podul în aer. Nu ştiu unde îi află, dom’ne, din ce în ce mai proşti.”