x


 • EUR
  4.6605
  USD
  3.9612
 • 14° C
  Vremea
  Bucuresti
  Vant

  18 km/h
  Umiditate

  31%
  Presiune

  34711 hPa
string(8) "justitie"

Sentinţă FINALĂ în procesul unui fost baron PSD. A scăpat de TOATE acuzaţiile!

Curtea de Apel Timişoara a emis, marţi, sentinţa finală în dosarul în care fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Timiş, Titu Bojin, a fost trimis în judecată pentru abuz în serviciu şi conflict de interese. Fostul lider PSD a fost achitat pentru abuz în serviciu, iar cele două infracţiuni de conflict de interese de care a fost acuzat s-au prescris.

Author: Cristina Popovici | Sursa: Adevarul | Publicat: 14.11.2017, 16:14 | Actualizat: 14.11.2017, 16:14

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Timiş şi al PSD Timiş, în prezent şef al Direcţiei Apelor Banat şi consilier judeţean din partea UNPR, Titu Bojin, a scăpat fără condamnare în dosarul în care a fost trimis în judecată de Parchetul General pentru abuz în serviciu şi conflict de interese. Titu Bojin a fost acuzat că înainte de a fi preşedinte al CJ Timiş, când era şef al Direcţiei Apelor Banat, a favorizat firma familiei sale prin atribuirea unor contracte preferenţiale.

 

În urma procesului judecat în primă instanţă la Tribunalul Timiş, Titu Bojin a fost achitat pentru abuz în serviciu, fiind condamnat la un an şi o lună de închisoare cu suspendare pentru două infracţiuni de conflict de interese. Curtea de Apel Timişoara, prin sentinţa pronunţată marţi, a menţinut achitarea lui Bojin pentru abuz în serviciu, constatând în acelaşi timp şi încetarea procesului penal faţă de Bojin pentru cele două infracţiuni de conflict de interese ca urmare a prescrierii faptelor.

 

Astfel, Bojin a scăpat cu faţa curată din dosarul care a dus şi la debarcarea sa din fruntea PSD Timiş, locul lui Bojin în fruntea filialei fiind ocupat de Sorin Grindeanu, ajuns ulterior preşedinte al Consiliului Judeţean Timiş şi premier al României.

 

sursa: adevarul.ro