AcasăExterneSeparatistii din Donetk renunta la confruntarea cu Kievul

Separatistii din Donetk renunta la confruntarea cu Kievul

Autorităţile din autoproclamata ‘”Republică populară Doneţk” din estul Ucrainei au anunţat, sâmbătă, că renunţă la confruntarea cu Kievul, relatează RIA Novosti.

 

Anunţul a fost făcut de „premierul” acestei regiuni separatiste proruse, Aleksandr Zaharcenko: „Republica Populară Doneţk trece de la regimul de confruntare militară cu Kievul la etapa paşnică. Această etapă va fi şi mai dificilă pentru că are loc un sabotaj din partea Kievului”.

 

Kievul şi separatiştii proruşi din estul Ucrainei au încheiat un acord de încetare a focului în data de 5 septembrie, dar cele două părţi se acuză reciproc de încălcarea acestui armistiţiu.

 

Pe linia frontului, confruntările au scăzut în intensitate în ultima perioadă. În cele şapte luni de conflict au murit peste 3.700 de oameni.

 

Vineri, preşedintele ucrainean, Petro Poroşenko şi preşedintele rus, Vladimir Putin, au purtat negocieri la Milano, la summit-ul Europa-Asia, pe tema procesului de pace din estul Ucrainei. Negocierile dintre cei doi şefi de stat nu au dus la un progres real.

 

Participanţii au ajuns însă la unele înţelegeri, precum supravegherea frontierei ruso-ucrainene cu ajutorul dronelor.

 

 

Ultimele Articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.