Serghei Lavrov: Rusia nu va ataca niciodată nicio ţară membră a NATO

0
Serghei Lavrov: Rusia nu va ataca niciodată nicio ţară membră a NATO

El a insistat că ameninţările la adresa NATO din partea Rusiei, la care se referă în mod constant Alianţa, ‘nu sunt decât un mit’. ‘Faptul că Rusia reprezintă o ameninţare la adresa NATO este doar un mit care face posibilă realizarea politicii pe care Alianţa o transpune astăzi în practică, rezolvând în acelaşi timp obiective de natură strategică’, a mai spus Gruşko.

Chiar dacă manevrele NATO care au loc în prezent în ţările baltice, între care exerciţiile navale BALTOPS, nu reprezintă o ameninţare pentru Federaţia Rusă, Moscova este nevoită să constate că la graniţele sale se dezvoltă o ‘realitate militară’ cu totul nouă, de care trebuie să ţină cont, a subliniat diplomatul rus.

Potrivit acestuia, Moscova va examina consecinţele acestor manevre ‘din punct de vedere militar’, prin prisma riscurilor reprezentate de acţiunile Alianţei pentru Rusia.

Aceste declaraţii ale oficialilor ruşi intervin cu puţin timp înainte de summitul Alianţei Nord-Atlantice (8-9 iulie) la Varşovia, unde NATO urmează să anunţe oficial o desfăşurare de trupe suplimentare în Europa de Est, în special în Polonia. AGERPRES