Beizadeaua comunismului, Serghei Mizil, ajuns la pensie: ”Dacă era să trăiesc din banii de la stat, nu-mi mai cumpăram medicamente!”

Serghei Mizil, unul dintre „prinții” nomenclaturii comuniste privilegiate, a ajuns la pensie. În prezent, acesta primește un subsidiu de la statul român în valoare de 1300 de lei.

Serghei: Dacă era să trăiesc din pensie, nu puteam să îmi iau medicamente

„Gândiți-vă că eu am pensie de 1.200 de lei și mă costă medicamentele 2.000 de lei! Dacă era să trăiesc din pensie, nu puteam să îmi iau medicamente, nu mai zic de plătit căldură, masă”, a declarat Mizil într-un live, recunoscând că nu a contribuit semnificativ la sistemul de pensii și că nici nu se plânge de situația actuală.

În vârstă de 70 de ani, Serghei Mizil deține o diplomă de artist și este membru al Uniunii Artiștilor Plastici. El a mărturisit că înainte de 1989, câștiga bani frumoși din comerțul la negru, profitând de oportunitățile de a ieși în Occident pentru expoziții.

Cu cât se vindeau tablourile sale

Fiul lui Paul Niculescu Mizil, fost membru de vârf al Comitetului Politic Executiv al PCR, Serghei Mizil a recunoscut într-un interviu acordat lui Denise Rifai că a luat arta în serios și că, pe vremuri, a vândut tablouri pentru sume considerabile. „Am avut tablouri vândute și cu 9000 de lei, dar pe vremea aia erau prețuri bune!”, a spus el.

Serghei Mizil: ”Eu nu am fost niciodată sărac. Tot timpul am stat în vile, mașini, șalupe

Serghei Mizil ajuns la pensie! Întrebat de Denise Rifai „Cât de bogat sunteți?”, Mizil a răspuns: „Eu nu am fost niciodată sărac, tot timpul am stat în vile, mașini, șalupe”. El și-a amintit cu nostalgie de zilele de altădată, când făcea bișniță: „Practic nu aveam probleme cu banii. Aveam în anturaj shopiști, care se învârteau la magazinele pentru străini, mai eram prieten cu sportivi și piloți care ieșeau din țară. Tata lucra la cooperație, unde aveau, pentru inițiați, băuturi străine. Făceam chefuri la Snagov și la munte care țineau trei-patru zile”.

Serghei Mizil alături de jurnalistul Mihnea Petru Pârvu!

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed