Aniversare unică în istoria muzicii românești! Sergiu Cioiu sărbătorește 82 de ani pe scenă

Sergiu Cioiu se pregătește pentru un nou concert aniversar. Marea vedetă a muzicii anilor ’60-’70, artistul vrea ca în ziua în care împlinește 82 de ani, pe 7 octombrie, să urce pe scena de la Green Hours Jazz& Theatre.

Veteranul artist, unul din primii care au cântat la Festival de creație și interpretare de la ”Mamaia” la începuturile acestuia, Cioiu s-a reîntors acasă, în țara unde a cunoscut succesul, după 35 de ani petrecuți peste Ocean.

Artistul, despre care care marele poet Nichita Stănescu a spus că ”bucuria interpretării sale ne deschide pleoapa ca un răsărit de stea”, Sergiu Cioiu a ales să treacă, în plină glorie, granița, la începutul anilor ’80, stabilindu-se inițial în Franța, apoi în Canada. Unde nu s-a depărtat de activitatea sa profesională și a ținut  ateliere de arta actorului la University of Ottawa (el fiind absolvent al Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică ”I.L. Caragiale”, promoția 1964), totodată a colaborat cu Teatrul Municipal din Hull (Théâtre de l’Île).

Repatrierea lui Sergiu Cioiu a fost salutată de numără Maia Morgenstern, Maria Gheorghiu, Magda Catone ori Doina Spataru, artiști cu care întreprinde noi colaborări. „Glasul tău”, ”Cântecul vântului”, „Glasul tău”, „Pentru cine?”, ”Mersi, Becaud”, ”Poarta sărutului”, ”Masa tăcerii”, ”Coloana fără sfârşit”, „Cântecul vântului” și „Locul meu de pe pământ”, lansate la pricipalul festival muzicla al României acelor vremuri, sunt melodii ce au fost fredonate de generații.

Sergiu Cioiu sărbătorește 82 de ani pe scenă

Sergiu Cioiu sărbătorește 82 de ani pe scenă. Ultimul album l-a lansat la 80 de ani

”Voi cânta din propriile mele compoziții, pe versuri de mari poeți români. Vă aștept, iar după… nu primesc cadouri!”, este mesajul maestrului muzicii autentic românești.

Ca semn al repatrierii sale, artistul a lansat în urmă cu trei ani un nou disc- ”Pur și simplu”, un album ”pentru cei care iubesc cântecele de altădată, care aveau melodie, armonie și din care nu lipsea muzica”, descrie discul cel mai bine prietenul său, Octavian Ursulescu. În concertul pe care decanul muzici ușoare românești pe care îl va susține în ziua când va împlini 82 de ani, longevivul artist va urca pe scenă cu Vlad Crețu, unul dintre compozitorii și chitariștii români prezent în multe formații al căror repertoriul este dedicat genurilor românești.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri