x


  • EUR
    4.8734
    USD
    4.1566
string(8) "economie"

Serviciile bancare şi de telecomunicaţii din Ungaria au fost ţinta unuia dintre cele mai puternice atacuri cibernetice din istoria ţării

Autor: Money.ro | Sursa: news.ro | Publicat: 26.09.2020, 21:36

Evenimentul a fost un atac cibernetic de tipul DdoS (distributed-denial-of-service), prin care hackerii au încercat să inunde reţeaua cu un volum neobişnuit de mare de trafic de date, pentru a-l paraliza.

Volumul traficului de date din acest atac a fost de 10 ori mai mari comparativ cu volumul întâlnit în astfel de evenimente, potrivit companiei.

”Asta înseamnă că acesta a fost unul dintre cele mai puternice atacuri de hacking produs vreodată în Ungaria, atât ca mărime cât şi în privinţa complexităţii”, a explicat compania.

”Hackeri ruşi, chinezi şi vietnamezi au încercat să lanseze un atac de acest tip împotriva instituţiilor financiare ungare, dar au încercat să suprasolicite şi reţelele Magyar Telekom”, a arătat compania într-un comunicat.

Atacul, care a avut loc în mai multe valuri, a perturbat serviciile unora dintre bănci şi a provocat blocaje în serviciile Magyar Telekom, în anumite zone ale capitalei, Budapesta, înainte de a fi respins de către companie.

Banca ungară OTP a confirmat că a fost afectată de acest atac.

”A fost un atac DdoS împotriva sistemelor de telecomunicaţii care asigură unele servicii bancare, produs joi”, a anunţat banca.

OTP a precizat că a respins atacul împreună cu Telekom.