Sfaturi care te ajută să cheltuiești mai puțin pe gazele naturale

0
  1. Găsește un furnizor de gaze naturale cu preturi mai mici!

Liberalizarea pieței a dus la apariția unui număr mare de furnizori de gaze naturale. Pentru a găsi cele mai mici prețuri, accesează aplicația care compară prețuri la gaze al ANRE și alege furnizorul cu cea mai bună ofertă. Atenție însă! Cele mai mici prețuri nu înseamnă întotdeauna și cele mai bune servicii. Tocmai de aceea, înainte de a alege un nou furnizor încearcă să te informezi foarte bine în legătură cu modul în care se plătesc facturile, modul în care comunică reprezentanții acestui nou furnizor și gradul de flexibilitate al costurilor. La mulți furnizori, prețul nu este garantat pe termen lung, ceea ce în timp îți poate aduce cheltuieli mai mari.

 

  1. Folosește un termostat de ambianță pentru a obține confortul termic dorit!

Fără a fi scump, un astfel de termostat menține temperatura la o valoare presetata, ceea ce înseamnă un confort sporit. Mai mult de atât, poate duce la economii de combustibil de până la 10%. Dacă vrei o flexibilitate maximă este bine să optezi pentru un termostat programabil.

 

  1. Alege o centrală termică eficientă!

O centrală termică în condensație, spre exemplu, te poate ajuta să consumi cu până la 35% mai puțin gaz natural decât o centrală normală. O centrală în condensație poate să recupereze temperatura din gazele de ardere, ceea ce este o tehnologie nouă și interesantă. Este adevărat că este ceva mai costisitoare, însă pe termen lung este extrem de economică.

 

  1. Izolează-ți foarte bine casa!

O izolare termică eficientă este un alt instrument cu ajutorul căruia poți să economisești mulți bani. Indiferent că locuiești la casă sau la bloc, este bine să te asiguri că pereții sunt bine izolați iar geamurile și ușile sunt montate corect. Izolarea termică trebuie să fie foarte bună atât pe pereți, cât și în pod sau alte zone care au contact direct cu exteriorul.

 

  1. Îmbracă-te corespunzător sezonului!

Dacă în loc de tricou porți o bluză confortabilă pe timp de iarnă,  vei putea să îți setezi termostatul la o temperatură mai joasă, ceea ce înseamnă un consum mai mic de gaze naturale.

 

Există și alte mici trucuri prin care poți economisi, cum ar fi aerisirea corectă a încăperilor, folosirea unor oale foarte eficiente atunci când gătești, izolarea instalațiilor de încălzire sau o atenție sporită la modul în care montezi caloriferele. Însumate, toate aceste obiceiuri pot să te ajute să cheltuiești mult mai puțin și să îți folosești banii într-un alt scop.