AcasăExterneSfaturi pentru ucraineni! Ce faci dacă auzi o bombă?

Sfaturi pentru ucraineni! Ce faci dacă auzi o bombă?

Trupele ruse bombardează orașele și centre regionale ucrainene. Kiev, Harkov, Herson, Odesa, Sumy și alte așezări sunt atacate. Sunetele împușcăturilor și exploziilor îi panichează pe ucraineni. Cetățenilor le este frică pentru viața lor și nu știu unde să se ascundă de amenințare.

Mass media din Ucraina le spune cetățenilor ce să facă dacă aud sau simt o explozie. 

Dacă auzi o explozie pe stradă

Dacă bombardarea te-a prins chiar pe stradă, așează-te sau întinde-te pe pământ. Acoperiți-vă capul cu mâinile. Nu trebuie să alergi imediat la adăpost. Asigurați-vă că nu sunteți rănit, că nu aveți contuzii sau surditate. Apoi încearcă să te ascunzi în interior.

Dacă ai auzit o explozie acasă

Nu ieșiți din casă când se aud împușcături și explozii. Așează-te acasă la bombardament. Luați sedative sau ceai. Închideți toate ferestrele și ușile. Dacă sunteți într-o clădire rezidențială – ascundeți-vă în baie sau lângă puțul liftului. Acoperiți-vă capul cu mâinile și așezați-vă pe podea.

Dacă bombardarea te-a prins în mașină

Dacă explozia a avut loc chiar lângă mașină – este mai bine să vă opriți, să coborâți din mașină și să vă întindeți pe pământ lângă mașină. Nu continua să conduci, pentru că nu știi unde va fi următoarea explozie. Încercați să vă întindeți lângă bordură – poate servi ca un mic adăpost.

Ultimele Articole