x


  • EUR
    4.8375
    USD
    4.0949
string(16) "instant-articles"

SFATURI PREȚIOASE de la fondatorul primului start-up românesc de un miliard de dolari

Daniel Dineş, fondatorul companiei UiPath, primul start-up românesc a cărui valoare a depăşit un miliard de dolari, i-a sfătuit pe participanţii la un eveniment de profil să profite de orice oportunitate în afaceri şi să nu-şi ignore niciodată instinctul, însă a subliniat că, în final, totul ţine de timing şi de noroc.

Autor: Mihai Voican | Sursa: DC BUSINESS | Publicat: 19.11.2018, 17:20

“La cel mai mic semn că există o oportunitate, trebuie să profitaţi de ea. Însă, din păcate, vin şi cu o veste proastă: totul este despre un timing, un timing fantastic care trebuie să existe. Iar timingul ţine, din nefericire, de noroc. Orice ai face în drumul tău, dacă nu ai noroc, n-o să reuşeşti”, a spus Dineş.

El a povestit care a fost momentul de cotitură în care firma pe care o fondase a ieşit la suprafaţă dintre miile de start-up-uri din sectorul tehnologic.

“În 2013, după mai mulţi ani de bătut pasul pe loc, am primit un telefon de la un tip dintr-o companie cu sediul în India, o companie din sectorul business outsourcing. Nici nu ştiam ce înseamnă asta, nu ştiam că este cea mai mare piaţă a noastră. Aceasta, după ce un tip s-a supărat pe o companie arogantă, iar această companie s-a dovedit a fi cel mai mare competitor al nostru şi care ne-a inspirat cel mai mult în ceea ce facem azi. Însă, erau atât de aroganţi, încât l-au scos din sărite pe un tip din middle-management, care a căutat pe internet pentru a găsi un înlocuitor. Acest tip ne-a sunat. La prima întâlnire i-am spus că suntem doar un start-up. (…) Însă acest tip i-a convins pe managerii săi că suntem ceea ce aveau ei nevoie”, a relatat reprezentantul UiPath.

 

Articolul integral pe DC BUSINESS