x


  • EUR
    4.8421
    USD
    4.3983
string(16) "instant-articles"

SFIDARE în PARLAMENTUL EUROPEAN! Au întors spatele la imn. VIDEO

Deputații pro Brexit din Marea Britanie au întors spatele imnului european.

Author: Mihai Voican | Sursa: NEWSWEEK | Publicat: 02.07.2019, 16:44

Deputații din partidul lui Nigel Farage s-au întors cu spatele în timpul intonării imnului UE, în timpul ceremoniei de deschidere a sesiunii noului Parlament European, la Strasbourg.

 

Parlamentarii britanici nu au fost singurii care a încercat o asemenea sfidare. Recentul contingent liberal-democrat extins din Marea Britanie a ajuns la prima ședință a Parlamentului purtând tricouri galbene identice cu mesajul „Bollocks to Brexit”, scrie The Independent.

Richard Corbett, membru vechi al Parlamentului European, a declarat că „brexiteerii cred că sunt inteligenți stând cu spatele pe scaun la sesiunea de deschidere “, adăugând că mișcarea „pare a fi patetică și nu a impresionat pe nimeni”, scriu jurnaliștii britanici.

Nigel Farage a emis un avertisment către Boris Johnson și Jeremy Hunt în legătură cu Brexitul.

„Nu cred niciun cuvânt, dar le voi da acest avertisment – dacă nu livrează Brexitul până pe 31 octombrie, sunt terminați”, a declarat politicianul care a fost una dintre vocile importante ale ieșirii din UE.

Ședința de deschidere a noului parlament, care a fost ales luna trecută, a fost plină de momente în care diferiți deputați europeni de pe întreg continentul au transmis diverse mesaje. Deputații din Catalania au adus poze ale prizonierilor politici separatiști, în fața Parlamentului European.

Noul parlament are mai mulți verzi și liberali și un contingent consolidat de extremă dreapta. Deși Partidul Popular European (PPE) de centru-dreapta, este încă cel mai mare grup, acesta a scăzut substanțial.