Sfinții 40 de Mucenici. Cele mai simple și rapide rețete de mucenici

0
gastropedia.ro

Sfinții 40 de Mucenici. Cele mai simple și rapide rețete de mucenici. Dacă nu ai mai preparat până acum mucenici, iată cele mai simple și rapide rețete pe care le poți folosi.

Ai nevoie de doar câteva minute în bucătărie, iar dacă ai deja ingredientele de pe listă, totul va fi mai ușor.

Rețeta pentru mucenicii moldovenești este gata în mai puțin de o oră și este extrem de simplă. Ingredientele necesare sunt:

Sfinții 40 de Mucenici. Cele mai simple și rapide rețete de mucenici

  • 1 kg făină
  • 400 g zahăr
  • 4 ouă
  • 100 g margarină
  • 40 g drojdie
  • 400 ml lapte
  • 200 g miere
  • 200 g nucă măcinată
  • 50 ml ulei
  • esenţe după gust

Sfinții 40 de Mucenici. Cele mai simple și rapide rețete de mucenici

În ceea ce privește modul de preparare, din drojdie, 2 linguriţe de zahăr, puţin lapte şi puţină făina, luate din ingredientele de mai sus, se face o maia care se lasă la crescut.

Se cerne apoi făina într-un vas, i se face o gaură la mijloc în care se pun maiaua crescută, 3 ouă bătute cu un praf de sare, 200 g zahăr, laptele, margarina moale şi aromele.

Aluatul se frământă cu mâinile înmuiate în ulei, apoi se lasă la dospit. Din aluatul crescut se rupe câte o bucată de mărimea unui măr din care se fac 2 suluri lungi şi subţiri care se împletesc în forma cifrei 8.

Sfinții 40 de Mucenici. Cele mai simple și rapide rețete de mucenici

Nu se bagă încă la cuptor, ci se lasă încă la crescut, apoi, după ce s-au umflat se ung cu ou bătut, se aşază într-o tavă unsă cu ulei şi tapetată cu hârtie de copt. Se dau la cuptorul preîncalzit până se rumenesc.

În timp ce aceștia sunt la copt, se prepară siropul, dintr-un pahar de apa şi restul de zahar. Pentru a ramâne moi, sfinţişorii se trec rapid (1-2 secunde) prin siropul calduţ, imediat ce au fost scoşi din cuptor, apoi se ung cu miere şi se presară cu nucă.

Sfinții 40 de Mucenici. Cele mai simple și rapide rețete de mucenici

O altă rețetă mai rapidă, care este gata în jumătate de oră este cea pentru mucenicii muntenești. Vei avea nevoie de intredientele următoare:

Pentru aluat

  • 500 g făină
  • 200 ml apă
  • 1/2 lingurita sare

Pentru fiert

  • 2-3 litri apă
  • zahăr după gust

Pentru servit

  • 300 g nucă măcinată
  • esenţă de rom
  • coaja rasă a unei portocale
  • coaja rasă a unei lămâi
  • esenţă de vanilie
  • 1 plic zahăr vanilat
  • scorţişoară

Sfinții 40 de Mucenici. Cele mai simple și rapide rețete de mucenici

Prima oară se amestecă făina, apa și sarea și frământă pentru a obține un aluat potrivit de tare. Întinde aluatul într-o foaie nu mai groasă de 1/2 cm și se taie în formă de 8.

Aceștia se pun tăiați pe o hârtie și se lasă la uscat o oră.  Se pune apoi pe foc o oala cu 2-3 litri de apa, cu sare si zahăr – după gust.

Sfinții 40 de Mucenici. Cele mai simple și rapide rețete de mucenici

Când apa începe sa fiarbă, micșoreaza focul și pune mucenicii cu grijă. Adaugă răzătura de citrice, esenţele și zahărul vanilat si lasă-i la fiert în jur de 20-25 de minute. Mucenicii se servesc reci sau calzi, cu nucă si scorţisoară presărate deasupra.