x


  • EUR
    4.7556
    USD
    4.2732
string(8) "companii"

Şi-au bătut joc de sute de români!

Peste o sută de angajaţi ai societăţii Fortus au protestat marţi dimineaţă în curtea firmei. Sătui că nu şi-au primit salariile de luni bune, muncitorii au ieşit din nou în stradă. Nemulţumirea lor a fost şi mai mare după ce au aflat că firma este în faliment. Timp de mai bine de patru ore, angajaţii au stat în faţa clădirii şi au aşteptat un răspuns de la administratorii firmei.

Author: Ionut Lupescu | Sursa: Money.ro | Publicat: 29.04.2015, 10:52

Muncitorii au început să-şi strige nemulţumirile în momentul în care administratorul special al societăţii Fortus a ieşit din clădire pentru a le vorbi. Cele peste o sută de persoane au strigat că vor o soluţie cât mai rapidă pentru recuperarea salariilor restante. Soluţie pe care administratorii spun că o au.

 

Gheorghe Chişcă, administrator special: „Problema recuperării salariilor restante s-a discutat ieri, în contextul în care v-am spus şi a fost şi domnul prefect de Iaşi. Şi-a asumat un program la nivelul institutţiei şi la nivelul prefecturii. Şi asta vrea să vă explice domnul administrator.”

 

Angajaţii sunt, însă, furioşi: „Eu am doi ani şi două luni de zile restanţe salariale. Ce v-a arătat domnul e din august 2013 muncitorii, iar noi, TESA, nici nu mai ştim. Cred că din 2012 nu suntem plătiţi.- Cât ar trebui să luaţi? – Restanţe salariale am cred că peste 40.000 de lei. Trăiesc din împrumuturi de doi, trei ani de zile. Mi-am trimis femeia din ţară în altă ţară ca să ma susţină pe mine şi pe copil ca să pot trăi.”, spune un muncitor revoltat.

 

mai multe, pe 7est.ro