AcasăPoliticȘi în PNȚCD e scandal! Pavelescu îi amenință cu tribunalul pe cei...

Și în PNȚCD e scandal! Pavelescu îi amenință cu tribunalul pe cei care îl vor afară din partid

Liderul PNȚCD, Aurelian Pavelescu, a transmis G4Media.ro o reacție la acuzația că la summit-ul suveraniștilor de la Madrid nu ar fi participat în calitate de președinte, deoarece și-ar fi pierdut calitatea de membru ca urmare a candidaturii la alegerile parlamentare din data de 6 decembrie 2020, pe listele Partidului Ecologist Român.

”Informația potrivit căreia Aurelian Pavelescu nu este Președinte PNTCD și ar fi participat la Summitul de la Madrid ca persoana fizica nu este adevarata.

Calitatea de Președinte al partidului este certificata de Registrul Partidelor al Tribunalului București, care este public, ultima înregistrare fiind din august 2021, in urma Congresului PNTCD.

Persoanele care au transmis acest fake news nu fac parte din partid, împotriva lor fiind depuse plângeri penale. In ultimii ani partidul a fost hărțuit cu zeci de acțiuni in justiție, pe care le-a câștigat.

De asemenea, Aurelian Pavelescu ca Președinte PNTCD este înregistrat și la Autoritatea Electorală Permanenta, de asemenea informație publica.

La Congresul din august 2021 Cristian Terhes a fost ales Prim-vicepreședinte PNTCD”, se arată într-un punct de vedere transmis de Pavelescu G4Media.ro.

Context

Redăm mai jos precizările secretariatului PNȚCD, comunicat neasumat de vreo persoană:

”Având în vedere articolul publicat de către dumneavoastră în data de astazi, 3 februarie 2022, sub semnătura domnului Dan Tăpălagă, Partidul Național Țărănesc – Creștin Democrat dorește să vă informeze despre faptul că domnul Aurelian Pavelescu nu mai este președintele partidului, ca urmare a candidaturii la alegerile parlamentare din data de 6 decembrie 2020, pe listele Partidului Ecologist Român.

Această candidatură aduce de la sine o demisie de drept din partid, stabilită de legea partidelor politice prin Articolul 8, Aliniat 2 cât și de statutul partidului.

Aurelian Pavelescu împreună cu fostul prim-vicepreședinte George Rizescu, prin candidaturile lor pe listele altui partid politic, au lăsat partidul inert și fără conducere. In situația dată, 1/3 dintre organizațiile partidului s-au reunit și au stabilit o nouă conducere a partidului a cărei înscriere este în curs de soluționare.

Pe rolul instanțelor de judecată, se desfășoară procese de soluționare a problemelor din interiorul partidului.

Având în vedere cele prezentate mai sus, domnul Pavelescu a participat ca persoană fizică la acest summit, în condițiile în care nu a avut niciun mandat de a reprezenta partidul, dânsul nefiind membru al partidului.”

Ultimele Articole