Și în vârful munților există MAFIE! Tocmai s-a pierdut o cabană

0
Și în vârful munților există MAFIE! Tocmai s-a pierdut o cabană

În Munții Făgăraș, la două-trei ore de Vârful Moldoveanu, cel mai înalt din România, 2.544 metri, se află cabana Malița. De fapt, ce a mai rămas din ea, deoarece clădirea arată ca după bombardament. Problema este că nimeni nu și-o revendică, iar ițele sunt încurcate. În poveste sunt implicate personaje controversate din județul Argeș.

Degradarea cabanei Malița s-a accentuat în ultimii 20 de ani, după ce a fost transferată din patrimoniul de stat și preluată de firme private.

 

Episodul 1

 

Cumpărată de la stat în 1997 Primarul comunei argeșene Nucșoara, Ion Cojocaru, cunoaște foarte bine povestea. A fost implicat și a pătimit mult. “Am fost acționarul societății Gater Elen Company SRL, cea care a cumpărat cabana Malița, prin licitație, în 1997-1998, de la fosta Întreprindere pentru Îmbunătăţirea şi Exploatarea Pajiştilor Argeş. Am dat destui bani pe ea. Eu, când am luat-o, am vrut să fac ceva, dar nu am fost lăsat. Am muncit 10 ani la acolo, aveam 80 de oameni angajați cu carte de muncă și am plecat într-o dimineață cu o agendă în mână și cu datorii. Și cu firma luată pe nedrept. Nici nu vreau să mă mai gândesc prin câte am trecut. Mi-au trebuit șapte ani ca să-mi revin”, a precizat Ion Cojocaru.

 

Articolul integral pe LIBERTATEA