x


  • EUR
    4.7800
    USD
    4.4131
string(9) "lifestyle"

Și METALLICA ne dăruiește viață! Un gest care ne lasă fără cuvinte

Membrii trupei Metallica au făcut un gest pentru care merită tot respectul românilor, iubitori de rock sau nu.

Author: Cristian Matache | Sursa: Money.ro | Publicat: 15.08.2019, 0:56

Legendara trupă de thrash metal americană Metallica a donat 250.000 de euro Asociației Dăruiește Viața, pentru construirea primului Spital de Oncologie și Radioterapie Pediatrică din România. „Metallica se alătură inițiativei #NoiFacemUnSpital. Suntem cea mai mare comunitate implicată social din România”, se arată pe pagina de Facebook a asociației Dăruiește Viața.

 

Americanii au fost pentru a patra oară în România pentru a ține un concert pe Arena Națională din București. În fața a 50.000 de spectatori, Metallica a început spectacolul cu Hardwired, piesă de pe ultimul album, Hardwired…to Self-Destruct. A continuat cu The Memory Remains, The Ride Lightning și The God that Failed. Prima contribuție serioasă a publicului a fost la balada The Unforgiven, când stadionul s-a umplut de luminițele lanternelor de la telefoanele mobile. Spectacolul a continuat în forță cu Now That We’re Dead, Moth Into Flame și Sad but True. Basistul Robert Trujillo, cel mai nou membru al trupei, a avut un moment solo în memoria lui Cliff Burton, basistul legendar al Metallica, decedat în 1986.

 

Surpriza serii a fost oferită de către același Trujillo și de chitaristul Kirk Hammet. Ei au interpretat piesa ”De vei pleca” a celor de la Iris. De altfel, Metallica are un moment similar în fiecare țară unde susține concerte, în sensul că preia o piesă a unui nume greu local.

 

Concertul a continuat cu St. Anger și cu One, una dintre piesele cele mai cunoscute ale trupei. Pe un ecran uriaș se derulau imagini alb negru de război. Au urmat Master of Puppets, unde publicul a contribuit din plin, For Whom the Bell Tolls, Creeping Death și celebra Seek and Destroy, de pe primul album Metallica, Kill’em All. Aici, toată asistența a ridicat mânile și a cântat la unison cu trupa.

 

Bisul a început cu derularea pe uriașul ecran din spatele scenei a steagului României peste care era scris numele Metallica. Primul cântec a fost Spit Out the Bone. A urmat piesa de rezistență, Nothing Else Matters, în care James Hatfield a lăsat publicul să cânte. Concertul s-a încheiat în forță, cu Enter Sandman.

 

Metallica s-a prezentat exemplar în cel de-al patrulea concert avut în România. Vocea lui Hetfield încă duce, Kirk Hammett rămâne imbatabil la chitară, Trujillo este plin de viață la bass, și cu eternul maieu de baschet, iar în spate, Lars Ulrich ține toată trupa. De altfel, acesta din urmă a ținut să precizeze că se află la București după 20 de ani!

 

Față de celelalte dăți, membrii trupei au umblat la sentimentele românilor. Au început cu piesa Dacă vrei, au continuat cu plasarea steagului României pe marele ecran din spate, iar James Hatflield a arătat la un moment dat o pană de chitară colorată în culorile steagului României, pe care scria Metallica, 14 august 2019, București. Și după ieșirea trupei de pe scenă, s-au derulat câteva imagini cu Bucureștiul. Au existat și părți neplăcute și anume cozile uriașe de la bere dar și sunetul insuficient de clar în anumite zone ale stadionului, în special în tribune.