Silviu Prigoană a depus proiectul de lege pentru schimbarea destinaţiei Palatului Parlamentului

Propunerea democrat-liberalului a fost prezentată în Biroul Permanent al Camerei pe 20 mai şi trimisă pentru dezbatere la Senat, deoarece acesta a fost considerat primul for care trebuie să dezbată iniţiativa.

Prigoană a precizat, pentru NewsIn, că Parlamentul ar urma să fie mutat într-o clădire de pe malul Dâmboviţei, din faţa magazinului Junior, care este în prezent în administrarea Ministerului Culturii. Potrivit acestuia, Palatul Parlamentului ar urma să treacă, până în 2012, în administrarea Consiliului General al Muncipiului Bucureşti. „Palatul va putea avea orice destinaţie, spaţiile putând fi închiriate sau concesionate”, a mai spus deputatul PDL.

Silviu Prigoană a declarat încă din 14 ianuarie 2010 că intenţionează să depună un proiect legislativ de mutare a Parlamentului României, după ce acesta va deveni unicameral, în clădirea construită de Nicolae Ceauşescu pentru găzduirea unei Biblioteci Naţionale, din faţa Magazinului Junior.

„Este vorba despre un proiect de lege (…) de mutare a Parlamentului României în Biblioteca Naţională. Nu a fost niciodată Bibliotecă Naţională acolo, a fost o clădire construită de Ceauşescu în vederea creării unei biblioteci, ea a rămas în paragină de 20 de ani. Acum a început într-un avânt pionieresc Ministerul Culturii să facă investiţie de 64 de milioane de euro, aşa numitul Mall Cultural, dar eu cred că 300 de deputaţi sau senatori sau cum va fi unicameral, au loc acolo, în clădirea aceea, iar această minunată clădire să aducă plus valoare poporului român”, a declarat democrat-liberalul, adăugând că din închirierea Parlamentului la buget vor ajunge sume importante.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed