AcasăPoliticSimion lansează campania pentru alegerile prezidențiale: Dăm posibilitatea oricărui român să candideze

Simion lansează campania pentru alegerile prezidențiale: Dăm posibilitatea oricărui român să candideze

AUR a anunțat, joi, că lansează campania pentru alegerea candidatului la prezidențiale. Mai exact, orice român care strânge 500 de semnături de susținere și se înscrie online pe platforma partidului poate să devină candidatul AUR la prezidențiale, a anunțat George Simion. Anunțul liderului AUR vine în contextul în care acesta a fost acuzat că și-a mediatizat excesiv nunta pentru a se promova drept candidatul partidului la alegerile prezidențiale.

„Dăm start campaniei pentru alegerile prezidenţiale, oferind fiecărui român posibilitatea de a candida, sub sigla AUR, la aceste alegeri. Vom anunţa modalitatea, procedura. Oamenii care şi-au manifestat până acum intenţia de a se înscrie la cursa interna, dar deschisă şi pentru orice om care nu este membru de partid şi pentru membrii de la alte partide de a candida la alegerile prezidenţiale, sub sigla AUR.

Oferim posibilitatea oricărui român care îndeplineşte anumite condiţii, de exemplu să strângă minim 500 de semnături, inclusiv online, prin platforma pe care le-o punem la dispoziţie celor care îşi anunţă intenţia. Deci o minimă susţinere populară, un program de alegeri prezidenţiale, un CV şi actele necesare pentru depunerea candidaturii pentru funcţia de preşedinte”, a declarat George Simion, joi la Parlament.

Potrivit liderului AUR, în perioada 1 septembrie – 25 septembrie 2022 orice cetățean român, cu vârstă de minim 33 de ani a cărui drept de a fi ales și a alege nu a fost restrâns de instanțele judecătorești, se poate înscrie în cursa electorală organizată de AUR.

„Toate sondajele reale pe care le-am consultat, toate consultările publice pe care le-am făcut indică faptul că AUR în acest moment se bucură de o popularitate importantă în rândul românilor, iar candidatul va intra în turul 2 la alegeri. Este o cursă deschisă pentru orice român. Deschidem arena politică pentru orice doritor din cadrul partidului şi vreau fac nişte propuneri şi să le propun domnului Claudiu Târziu, Sorin Lavric, Dan Tănasă să se înscrie în această competiţie. Credem că e timpul să învăţăm de la democraţiile occidentale acest gen de alegeri preliminare. Se practică în SUA cu succes. E cazul să nu mai fărâmiţăm voturile. Au apărut multe partide cu aceleaşi idei ca AUR. Îi invităm să ni se alăture”, a completat Simion.

Anunțul liderului AUR vine în contextul în care acesta a fost acuzat că și-a mediatizat excesiv nunta pentru a se promova drept candidatul partidului la alegerile prezidențiale.

Ultimele Articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.