AcasăPoliticSimion, prin Centrul Vechi: ”Nu e, mă tată, trafic pe aici, hai...

Simion, prin Centrul Vechi: ”Nu e, mă tată, trafic pe aici, hai că eu o iau spre Universitate”

Co-președintele AUR, Geroge Simion, a ieșit miercuri seara prin Centrul Vechi din Captală, alături de câțiva membri de partid, pentru a-i chema pe oameni la protestul anunțat duminică, împotriva președintelui Kalus Iohanns. Surprins neplăcut de faptul că zona e prea puțin populată, Simion a început să-i certe pe români, că nu ies în stradă, că stau în casă la căldură, și să-i amenințe că nimeni nu va veni să le rezolve lor problemele.

Nici n-a deschis bine filmarea și a fost luat la rost de un trecător pentru că face paradă și pentru că nu știe să fie „ponderat”: ”Puteți să fiți mai ponderat și să nu mai faceți atâta paradă. Cui îi folosește?”.

Pe traseul său, liderul AUR s-a mai luat la ceartă cu un individ care i-a cerut niște bani, să-și cumpere ceva de mâncare.

„Un băiat necăjit care vrea să-și ia de mâncare… Să mergeți la muncă! Aveți două mâini, două picioare, mergeți la muncă!”, l-a certat Simion pe bărbat.

Omul i-a replicat că nu are unde să muncească: „Oriunde mă duc să cer de muncă, mă dau afară (…) Dacă vin la dvs la birou îmi dați ceva de muncă?”, l-a întrebat bărbatul pe Simion.

„Poate aveți traume, dar mergeți la muncă, nu vă dă nimeni afară”, a răspuns co-președintele AUR.

Bărbatul a insistat să vină la biroul liderului AUR, „pe Traian, nr. 168”, Simion subliniind că îl va direcționa spre antreprenori care își caută muncitori.

În același timp, Simion l-a numit pe bărbat „cerșetor”, ignorându-i acestuia argumentele: „Nu îmi plac oamenii care vin și cerșesc. Au două mâini, pot lucra, dar vin și cerșesc”, a comentat Simon, contrazicându-se în momentul următor cu argumentul că are prieteni care muncesc, dar cărora nu le sunt respectate drepturile în România astfel că mulți preferă să plece din țară și să aibă în alte parte câte două, trei locuri de muncă, pentru a câștiga mai bine. „Știți și la partid ce greu am găsit pe cineva la curățenie? Nu găsești oameni care să muncească…Și condițiile în România, absolut o bătaie de joc”, a adăugat Simion.

Liderul AUR a revenit apoi la problema principală: manifestația programată duminică, în Piața Unversității. George Simion a comentat lipsa de interes din partea românilor, pentru mișcarea AUR, deși recent el s-a lăudat că a adunat peste un milion de semnături împotriva lui Iohannis.

„Stați la locurile voastre, nu ieșiți din case. Să nu dați mesajul cu protestul nostru, că George e așa și pe dincolo și nu e bine, că așa suntem noi, fiecare om care apare e discreditat, ca să fim dezbinați și în grupuri cât mai mici (…) E bine așa, că se închide la 10.00 tot, și vaccinați și trimiși acasă la 10.00. Dați faliment, plătiți facturi triple, dar stați în case? Nu vine niciun război, foametea vine peste no! Stăm înfricoșați să ne uităm… Veniți la protest! (…) Dacă suntem zeci de mii în stradă putem să-l dăm jos pe Iohannis, dacă nu, rămânem în bula noastră, pentru că noi mai mult nu putem face cu 10% în Parlament (…) Să o luăm pe la Hanul cu Tei, că e pustiu aici (…) Centrul Vechi, ală dată la 9.00 seara plin, acum nu e nimeni pe aici”, comenta liderul AUR, într-o transmisie live, pe contul de facebook.

După scurta plimbare, liderul AUR s-a declarat obosit: „Claudiu, nu e, mă tată, trafic pe aici, hai că eu o iau spre Universiate și mă duc să bag somn”.

Ultimele Articole