AcasăPoliticSimion vrea protest anti-guvernamental pe 2 octombrie: Nu este nicio criză energetică...

Simion vrea protest anti-guvernamental pe 2 octombrie: Nu este nicio criză energetică în România

Preşedintele AUR, George Simon, a făcut apel pe Facebook, la proteste în stradă, pe 2 octombrie, și a explicat, într-o intervenție la Antena 3, că ”nu este nici o criză energetică în România”.

Zeci de mii de persoane au manifestat sâmbătă la Praga împotriva guvernului ceh și au cerut coaliţiei aflate la putere să ia măsuri pentru a controla preţurile tot mai mari la energie, inclusiv prin încheierea unor contracte directe cu Rusia, exprimându-şi totodată opoziţia faţă de Uniunea Europeană şi NATO.

Premier ceh, Petr Fiala, a susținut că protestul din Piaţa Václav a fost organizat de forţe politice care sunt pro-ruse, care sunt apropiate de poziţii extreme şi sunt împotriva intereselor Republicii Cehe.

Întrebat cu ce scop va fi organizat acest protest, George Simion a declarat, într-o intervenție la emisiunea Subiectiv, de la Antena3:

„Pentru restabilirea logicii normalităţii. Nu este nicio criză energetică în România. Producem la fel de multă energie ca acum un an, când nu era niciun război, doar că au trebuit să majoreze prețul energiei peste tot în lume și să simuleze această criză energetică. Cerem alegeri anticipate. Este un protest anti-guvernamental.

Sperăm să iasă mii, poate zeci de mii de oameni în stradă. Noi vom fi acolo cu membrii şi simpatizanţii noştri. Sperăm să ni se alăture şi alte structuri sociale și politice, sindicate, patronate, oameni care s-au săturat de facturile exorbitante, de prețurile care cresc pe zi ce trece”, a spus George Simion, la emisiunea Subiectiv, de la Antena 3.

Ultimele Articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.