AcasăGeneralSimona Halep a mai câștigat un titlu

Simona Halep a mai câștigat un titlu

Halep și-a adjudecat acest titlu cu un superioritate covârșitoare în fața contracandidatelor, obținând 82 la sută din voturi, față de 13 la sută ale ucrainencei Elina Svitolina și 5 la sută, cât a obținut nipona Kurumi Nara.

 

Simona Halep a participat și ea la un singur turneu în iulie, cel de la București, câștigat după ce a învins-o în finală pe italianca Roberta Vinci, acesta fiind al optulea titlu WTA pentru româncă și al doilea din 2014.

 

Svitolina (19 ani) a jucat la trei turnee luna trecută, reușind să își apere titlul de la Baku, în timp ce Kurumi Nara a ajuns până în finala turneului de la Washington.

 

În ancheta pentru cea mai bună jucătoare a lunii iulie în circuitul WTA, Halep nu a fost întrecută cu mult de Serena Williams, liderul mondial adunând 49 al sută din sufragii, față de cele 41 de procente ale Simonei. Daneza Caroline Wozniacki, a treia candidată, a adunat doar 10 la sută.

 

Serena, la primul său turneu de la participarea la Wimbledon, s-a impus la Stanford, eliminând în drumul spre trofeu trei jucătoare de top 20, Ana Ivanovic, Andrea Petkovic și Angelique Kerber.

 

Wozniacki a câștigat singurul turneu jucat în iulie, la Istanbul, tot după o finală cu Roberta Vinci. Pentru daneză a fost titlul cu numărul 22, dar primul din acest an.

 

Simona Halep a fost favorita fanilor în ancheta pentru cea mai bună jucătoare de tenis a lunii mai, cu nu mai puțin de 95 la sută din voturile acordate de iubitorii tenisului, dar titlul a fost acordat rusoaicei Maria Șarapova, cea care a învins-o în luna respectivă în finala turneului de la Madrid.

 

Ultimele Articole