AcasăSanatateSimptomele pacienților infectați cu flurona, boala care combină gripa cu SARS-CoV-2. Cum...

Simptomele pacienților infectați cu flurona, boala care combină gripa cu SARS-CoV-2. Cum ne dăm seama că suntem bolnavi

Directorul medical al Institutului de Boli Infecţioase Matei Balş din Capitală, Dr. Adrian Marinescu, a declarat că medicii de la unitatea sanitară au îngrijit în această perioadă cazuri de pacienţi care au avut dublă infecţie, atât pe cea cu virusul gripal, cât şi pe cea cu virusul SARS-CoV-2, tocmai din cauza faptului că suntem într-o perioadă în care virusul gripal este foarte răspândit.

Medicul explică faptul că în viitorul ar urma explozie de astfel de cazuri, spune medicul. Dr. Marinescu spune că, pe baza datelor strânse până acum, care este simptomatologia celor care fac şi gripă şi COVID simultan. Ceea ce este specific, spune medicul, este că pot apărea complicaţii şi că evoluţia bolii trebuie urmărită de specialişti, în spital.

„Cum îi spune şi numele, flurona înseamnă flu şi rona, înseamnă că avem concomitent două virusuri, gripal, flu, rona, de la corona. Am avut câteva cazuri, este adevărat că foarte puţine.

Aici ar fi trei lucruri de spus: în timpul pandemiei am mai vorbit despre flurona, este adevărat că au fost cazuri extrem de rare pentru că circulaţia virusurilor gripale era mult limitată şi nu doar în România.

În prezent, ceea ce este diferit şi ajung la punctul al doilea, este faptul că, având practic alertă epidemică, fiind la un pas de epidemie, avem multe cazuri de gripă. Totodată, avem şi infecţii cu SARS-CoV-2 şi este de aşteptat ca în viitorul apropiat, fără să fie o explozie, să avem mai multe astfel de cazuri.

Cum poate să facă o diferenţă foarte uşor fără testare între gripă şi flurona

Ajung la punctul trei, care este cel mai important, ce înseamnă în momentul în care le am concomitent. Înseamnă în primul rând o simptomatologie mult mai zgomotoasă, pentru că este o însumare a acestor simptome. Sigur că pacientul va întreba ”Cum pot eu să-mi dau seama”, cum poate să facă o diferenţă foarte uşor fără testare între gripă şi flurona.

În general, vorbim de o simptomatologie destul de clară, ca de gripă, şi care este accentuată, şi anume stare general brusc modificată, cu dureri de intensitate mare, dureri musculare, articulare, dureri de cap, senzaţia că am fost bătut pe care toţi o ştim dacă am trecut prin gripă, putem să avem şi simptomatologie digestivă, cum se întâmplă la infecţiile virale, dar mult mai important este faptul că evoluţia poate să fie imprevizibilă sau mai bine spus riscul de a avea complicaţii creşte în momentul în care le am pe amândouă, mai ales la persoanele pe care le numim vulnerabile, cei care au o anumită vârstă avansată, peste 65 de ani, 70, mai ales dacă au şi boli cronice, persoanele supraponderale şi de asemenea o atenţie sporită ar trebui să fie pentru cei mici, până în 5 ani, care au un risc de a face complicaţii”, a explicat Dr. Marinescu, citat de news.ro.

Ultimele Articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.