Simulare Evaluare Națională 2023. Baremul la Limba și literatura română

Simulare Evaluare Naționala 2023. Baremul la Limba și literatura română. Au început probele pentru simularea la Evaluarea Națională 2023.

Prima probă a fost cea la Limba și Literatura Română. Elevii au avut două texte la prima vedere: un fragment din Dansul ursului de Ion D. Sîrbu, iar al doilea din 30 de ani în șa al lui Felix Țopescu.

Simulare Evaluare Naționala 2023. Baremul la Limba și literatura română

Primul subiect a fost împărțit în două părți: A și B. Partea aA a constat în 9 întrebări de limbă, pe baza celor două texte la prima vedere, iar partea B a fost 8 cerințe de gramatică a limbii române.

Subiectul al doilea, cel de literatură presupus realizarea unui rezumat al textului 1 – Dansul ursului de Ion D. Sîrbu.

Edu.ro a publicat deja baremul pentru Limba și Literatura Română care poate fi accesat AICI.

Mai departe, elevii urmează să susțină proba la Matematică, care începe la ora 9.00. Iată ce mai trebuie să știe cei care susțin simularea la Evaluarea Națională 2023:

Simulare Evaluare Naționala 2023. Baremul la Limba și literatura română

Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de două ore (pentru elevii de clasa a VIII-a), respectiv trei ore (pentru elevii din clasele terminale de liceu) – din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev.

Pentru simularea Evaluării Naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a subiectele sunt redactate sub forma unei broșuri care se tipărește față-verso, așa cum este transmisă de către CNPEE (Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație).

Întrucât pentru itemii obiectivi nu sunt prevăzute spații de rezolvare, elevul rezolvă aceste subiecte pe ciornă și scrie răspunsul corect în broșură. Broșura conține, la final, pagini suplimentare liniate, pe care elevul le poate folosi în vederea finalizării răspunsurilor ce necesită redactare, în cazul în care spațiul alocat nu a fost suficient sau a greșit și dorește să reia rezolvarea, se arată în procedura trimisă inspectoratelor.

La proba de limba română și/sau maternă, un răspuns completat în căsuța de răspuns poate fi corectat prin tăierea cu o linie orizontală a literei scrise în căsuță și scrierea în dreapta căsuței a literei asociate răspunsului considerat corect;

La proba de limba română și/sau maternă, un răspuns care constă în marcarea cu X a unei opțiuni poate fi corectat prin tăierea cu o linie orizontală a marcajului X și marcarea cu X a răspunsului considerat corect;

La proba de limba română și/sau maternă sunt permise sublinierile pe text cu creion sau stilou/pix de culoare albastră, iar in cazul itemilor care vizează sintaxa frazei, nu se consideră semn particular delimitarea propozițiilor în frază;

La proba de matematică, un răspuns de la Subiectul I sau de la Subiectul al II-lea poate fi corectat prin tăierea cu o linie orizontală și încercuirea altui răspuns considerat corect.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed