x


  • EUR
    4.7556
    USD
    4.2732
string(16) "instant-articles"

Sindicaliștii acuză: Ministrul Muncii minte în legătură cu creșterea salariilor profesorilor

Sindicatele din Educaţie îl acuză pe ministrul Muncii, Marius Budai, ca a prezentat cifre eronate cu privire la creşterile salariale ale profesorilor.

Author: Cristina Popovici | Sursa: Adevarul | Publicat: 03.05.2019, 17:27

„Ministrul Muncii şi Justiţiei Sociale, Marius Budăi, a prezentat o serie de cifre privind creşterile salariale de care au beneficiat angajaţii din sistemul public. Exemplul oferit de oficialul Guvernului României se referă la profesorul S cu grad didactic II, cu o vechime de peste 25 de ani în sistemul de învăţământ, care are un salariu net aferent lunii martie de 5.526 lei. Comparativ cu luna decembrie a anului 2016, s-ar fi aplicat o crestere salariala de 297%. Calculele realizate de experţii Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI), şi aşa cum reiese din fluturaşii de salarii ale angajaţilor aflaţi în această situaţie arată că cifrele sunt eronate”, se arată în comunicatul transmis de către FSLI.

 

Reacţia sindicaliştilor vine după ce ministrul Budăi a spus într-o emisiune de miercuri seară că, spre deosebire de luna decembrie a anului 2016, s-ar fi aplicat o creştere salarială pentru profesori de 297%.

 

Mai multe, pe adevarul.ro.