SINDICATELE se unesc și încep RĂZBOIUL cu premierul CÎȚU! S-au folosit cuvinte grele

0
6
SINDICATELE se unesc și încep RĂZBOIUL cu premierul CÎȚU! S-au folosit cuvinte grele

Blocul National Sindical il acuza pe Florin Citu de numeroase derapaje si ii cere sa respecte Constitutia. Sindicalistii ameninta ca vor cere presedintelui Klaus Iohannis sa-i retraga premierului sprijinul politic si anunta ca vor sesiza Organizatia Internationala a Muncii, Consiliul Europei, Comisia Europeana, Parlamentul European, Comitetul Economic si Social European si nu in ultimul rand PPE.

 

44 de ani de la cea mai mare catastrofă prin care a trecut România. Experții vin cu vești care dau fiori

 

 

Congresul Blocului National Sindical, reunit joi, a discutat declaratiile din ultima perioada ale premierului Florin Citu.

”Ati dat dovada de o crasa necunoastere a prevederilor constitutionale si legale ce stau la baza exercitarii dreptului la libera asociere a lucratorilor din Romania, ca unul dintre drepturile fundamentale ale omului. (…) Se pare ca dumneavoastra domnule Citu, la fel ca si alti oameni politici ajunsi in functii inalte in acesti 30 de ani, v-ati obisnuit ca o data ajunsi la putere sa puneti in functie de conducere oamenii dvs. Ne confundati cu o institutie publica domnule Citu! Avem dreptul sa ne alegem liber oamenii care sa ne conduca”, au transmis sindicalistii, intr-o scrisoare deschisa adresata premierului.

Sindicalistii il acuza pe Florin Citu de ”inducerea in eroare a opiniei publice cu privire la «plata automata a cotizatiei sindicale»”.

 

Ce vedete AU FURAT alături de Beatrice Rancea. Nume grele, în dosarul fraudei de la Opera din Iași

 

 

”Ceea ce afirmati dvs domnule Citu, in traducere libera inseamna FURT. Ar fi trebuit sa stiti ca nu se pot face retineri din salariu fara acceptul salariatului sau fara o hotarare judecatoreasca.Miscarea sindicala din Romania respecta intru totul prevederile legale care statueaza faptul ca retinerea si virarea cotizatiei catre sindicat se face cu acordul membrilor de sindicat(art 24, alin 1, Legea 62/2011)”, a mai transmis BNS.

Un alt aspect criticat de catre sindicalisti vizeaza declaratiile acuzatiile de manipulare politica a pichetelor protest.

”Dezinformati opinia publica cu nonsalanta, ceea ce nu face decat sa va discrediteze ca om politic. Criticati protestele din acest moment ale lucratorilor din sectorul bugetar. De ce ar fi protestat bugetarii in conditiile in care pe durata guvernarilor succesive, incepand cu Guvernul USL (PNL si PSD), continuand cu Guvernul Ciolos si apoi cu Guvernele PSD, toate au crescut salariile in sectorul public.

 

(…) Avand in vedere cele de mai sus Congresul BNs va cere domnule Citu sa respectati Constitutia Romaniei, asa cum ati jurat la investire. De asemenea va cere sa va asezati la masa dialogului cu partenerii sociali, asa cum au facut-o si cei mai multi din predecesorii dvs. Si nu in ultimul rand va cerem sa prezentati scuze public pentru derapajele comunicationale pe care le-ati avut, calcand astfel in picioare efectiv drepturile fundamentale ale omului garantate de Constitutia Romaniei si Tratatele Internationale la care Romania este parte”, se mai arata in scrisoarea deschisa.

Sindicalistii ameninta ca vor cere presedintelui Klaus Iohanns sa-I retrag sprijinul premierului.

”In cazul in care veti continua pe aceeasi linie vom cere Presedintelui Romaniei si PNL sa va retraga sprijinul politic. De asemenea vom sesiza Organizatia Internationala a Muncii, Consiliul Europei, Comisia Europeana, Parlamentul European, Comitetul Economic si Social European si nu in ultimul rand PPE cu privire la derapajele dvs fata de miscarea sindicala din Romania. Va reamintim domnule Prim Ministru ca de mai bine de 3 ani Romania este monitorizata in ceea ce priveste modul in care se exercita dialogul social si ne vom asigura ca aceste derapaje se vor vedea si vor fi cunoscute si la nivel european si international”, au mai precizat sindicalistii.