AcasăEconomieSindicatul Verdi anunţă o grevă la Lufthansa, de miercuri dimineaţa până joi...

Sindicatul Verdi anunţă o grevă la Lufthansa, de miercuri dimineaţa până joi dmineaţa, şi cere o creştere salarială de 9,5%. ”Vor exista numeroase anulări şi întârzieri”, avertizează sindicatul

Cel mai mare grup european de transport aerian nu prezintă, în acest stadiu, impactul grevei asupra pasagerilor – în pofida faptului că aceştia aştepată mult pe aeroporturi şi se confruntă cu anulări în serie de zboruri, din cauza unei lipse de personal.

Lufthansa a anulat aproximativ 6.000 de zboruri în această vară, iar primul aeroport german – Frankfurt – intenţionează să relaxeze planificarea cu scopul de a ”stabiliza şi mai mult operaţiunile aeriene” – perturbate puternic la plecarea în vacanţă.

Această grevă anunţată miercuri îi vizează pe angajaţii de la sol, din domeniul mentenanţei, dar şi operatorii de vehicule de remorcarea avioanelor, esenţaile unei bune funcţionări a aeroporturilor.

”Vor exista numeroase anulări şi întârzieri”, anunţă Verdi.

”Situaţia pe aeroporturi degenerează, iar angajaţii sunt supuşi tot mai mult supraîncărcării, din cauza unei lipse importante de personal, a inflaţiei puternice şi lipsei creşterii (salariilor) de trei ani”, subliniază conducătoarea Verdi, Christine Behle.

După ridicarea restricţiilor sanitare anticovid, la începutul anului, companiile şi aeronavele întâmpină dificultăţi în a răspunde unei cereri aflte într-o creştere puternică, după doi ani de trafic încetinit, în care sectorul a pierdut numeroşi salariaţi.

Sectorul german are în prezent o lipsă de peste 7.000 de angajaţi, potrivit unui studiu întocmit de către Institutul Economic IW, publicat la sfârşitul lui iunie.

”Mulţi dintre aceşti angajaţi au căutut de lucru în alte sectoare”, iar conducerea ”nu răspunde creşteri cererii”, explică unii economişti.

Ultimele Articole