AcasăEconomieCompaniiSIPEX își lărgește distribuția cu produse Policolor

SIPEX își lărgește distribuția cu produse Policolor

SIPEX, unul dintre cei mai mari distribuitori de materiale de construcții din România, anunță încheierea unui nou parteneriat cu producătorul de lacuri și vopsele, Policolor – Orgachim, pentru distribuția de produse în România. Astfel, SIPEX își lărgește distribuția cu produsele Policolor – Orgachim: SPOR, CasaBella, VINAROM, DEKO Professional, KLAR Professional – pentru piața auto.

Irinel Gheorghe, CEO SIPEX:

„Suntem în acest moment a doua companie de distribuţie a materialelor de construcţii din România şi ne consolidăm această poziţie, prin noi parteneriate și noi produse în portofoliu. Acţionăm pe 3 canale de vânzări şi anume: consumatori individuali tradiţionali (retail), business-to-business (B2B) şi online. Parteneriatul cu producătorul Policolor – Orgachim susține direcția strategică de expansiune și de dezvoltare a companiei prin creșterea gamei de produse complementare.”

Irina Măndoiu, CEO Policolor – Orgachim:

„În prezent, produsele Policolor există în peste 3.000 de magazine de retail tradiţional, în marile reţele de bricolaj din România și în mii de service-uri auto. Parteneriatul cu SIPEX va consolida prezența noastră națională, prin canalele lor de distribuție. Listarea companiei la bursă a întărit încrederea în noul parteneriat.”

Grupul Policolor – Orgachim este lider în Europa de Sud-Est în domeniul tehnologiei vopselelor şi lacurilor. Operează două mari unităţi de producţie de lacuri și vopsele: Policolor România, cu o nouă unitate de producție aflată în București pe Bd. Timișoara, şi Orgachim Bulgaria.

Activitatea SIPEX este organizată în 3 linii de afaceri: vânzare și distribuție de materiale și finisaje pentru construcții, prestări servicii (consultanță tehnică) și vânzare de produse finite colorate.

Distribuția se realizează prin cele trei canale:

  • Retailul tradițional – magazine de diferite dimensiuni, cu excepția celor DIY (Do It Yourself), cu vânzare prin agenți dedicați.
  • Segmentul de piață B2B (corporate) – societăți de construcții, dezvoltatori, instituții de stat sau private, echipe de meseriași și persoane fizice, care construiesc în regie proprie sau își renovează proprietățile. Din 2019 compania are un canal dedicat acestui segment, www.sipexcomenzi.ro, care are scopul de a simplifica procesul de vânzare către partenerii existenți și de a reduce costurile operaționale, prin oferirea unor facilități self-service.
  • Magazin online propriu – în curând cu aplicație de mobil, tabletă și laptop. Aplicația va repartiza comenzile către cele mai apropiate puncte de lucru, astfel încât livrarea să se facă într-un timp cât mai scurt.

Despre SIPEX

De-a lungul celor 25 de ani de activitate, SIPEX a construit parteneriate pe termen lung, are aproximativ 300 de angajați, deține 12 centre logistice și un parc auto de 191 de autovehicule. Punctele de lucru și de desfacere ale companiei sunt: Brașov, București, Cluj, Craiova, Iași, Ilfov (Pantelimon), Focșani, Piatra Neamț, Prahova (Ariceștii Rahtivani), Râmnicu Vâlcea, Suceava, Timișoara.

SIPEX a fost listată la Bursa de Valori București în piața AeRO în iunie 2022 în urma unui plasament privat prin care a atras 10,6 mil. lei de la 54 de investitori.

Despre Grupul Policolor S.A.

Policolor, producător de lacuri şi vopsele cu o experiență de peste 50 de ani în România, oferă soluţii şi produse pentru decorarea şi finisarea casei – sub brandurile SPOR, DEKO Professional, PROTECTA, CasaBella, Vinarom, sisteme complete pentru refinisarea autovehiculelor – sub brandurile Klar Professional, Klar Ultra, Emaur și Silverpol și produse destinate acoperirilor industriale cu arie largă de aplicabilitate. Produsele Policolor sunt prezente în peste 3.000 de magazine de retail tradiţional, în marile reţele de bricolaj din România și în mii de service-uri auto.

Grupul Policolor – Orgachim operează două mari unităţi de producţie de lacuri și vopsele: Policolor România, cu o nouă unitate de producție aflată în București, pe Bd. Timișoara şi Orgachim Bulgaria şi este liderul regional în domeniul tehnologiei vopselelor şi lacurilor în zona Sud-Est Europeană.

Ultimele Articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.