Sistemul comercial mondial începe să funcţioneze din nou, susţine directorul OMC

„Părerea mea, pentru moment numai o impresie calitativă, este că situaţia se îmbunătăţeşte în special în Asia, pentru că ţări precum China au intervenit foarte puternic”, a spus directorul general al OMC, Pascal Lamy.

În ciuda acestui optimism prudent, Lamy a spus că organizaţia cu sediul la Geneva îşi menţine previziunea cu privire la scăderea comerţului mondial cu 10% în acest an, ca urmare a recesiunii şi a îngheţării creditării.

Lamy a mai spus că ţările membre ale OMC au recunoscut cererea Africii de Sud de a primi un tratament special în actuala rundă Doha, din cauza reducerilor drastice ale tarifelor comerciale ce au fost relizate în timpul apartheidului, ce s-a încheiat în urmă cu 15 ani.

În timpul guvernării minorităţii albe, Africa de Sud a fost tratată, în termeni comerciali, ca o ţară dezvoltată, şi nu ca un stat în curs de dezvoltare, cum este considerată în prezent.

Astfel, „Africa de Sud a fost nevoită, la momentul respectiv, să reducă tarifele mai mult decât alte ţări emergente”, a mai spus Lamy.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed