70% dintre avocaţii de business câştigă sub venitul mediu pe economie. Situaţia nu se va îmbunătăţi în 2010

„Aproximativ 70% din avocaţii noştri colegi au un venit sub venitul mediu pe economia naţională, ceea ce reprezintă, în opinia mea, o dramă pentru avocatura actuală. Este adevărat că odată cu plecarea investitorilor străini, cu scăderea ponderii investiţiilor în România, să se diminueze, cum era şi normal, avocatura de consultanţă”, a spus Ilie Iordăchescu, decan Baroul Bucureşti.

Decanul Ion Ilie-Iordăchescu spune că includerea prevederilor de natură comercială în Codul Civil, care ar putea intra în vigoare din 2011, poate ajuta mediul de afaceri să depăşeacă perioada dificilă. Situaţia mediului economic şi, implicit, a pieţei avocaturii, nu se va ameliora însă imediat, crede decanul Baroului Braşov.

„Sunt convins că se va ameliora. Dar că se va opri în 2010, nu. Ba, dimpotrivă, aş putea spune cam încă un an jumătate, doi ani”, Aurel Teodor Moldovan, decan Baroul Braşov

Teodor Moldovan a pledat pentru o descentralizare a atribuţiilor şi competenţelor barourilor, pentru o organizare mai eficientă a avocaţilor în teritoriu, fără însă a diminua autoritatera Uniunii Naţionale a Barourilor din România.

„Un barou trebuie să aibă autonomie. Autonomie din toate punctele de vedere. Adică, financiară, organizatorică, toate atributele respective. Să nu uităm tradiţiile baroului respectiv. Dacă vom încălca aceste tradiţii, nu vom ajunge la un numitor comun. Dacă avem aceste atribute şi avem această autonomie, trebuie să ne gândim cum se armonizează activitatea acestor barouri în cadrul Uniunii Naţionale a Barourilor”, a adăugat Moldovan.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed