Situația la zi a ”școlilor roșii” din București. Unde sunt cele mai mari probleme

0
21
Situația la zi a ”școlilor roșii” din București. Unde sunt cele mai mari probleme

„Este vorba despre școala centrală și o grădiniță, «Zâna Florilor». Au solicitat, prin decizia consiliului de administrație, care a fost transmisă la inspectoratul școlar azi. Așteptăm să se întrunească Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență ca să dea și hotărârea pentru scenariul roșu în aceste cazuri.

La gradiniță așteptăm definitivarea anchetei DSP, pentru că s-a anunțat abia asear”, a spus Anisie.

Ministrul a precizat că profesorii și învățătorii care vor fi izolați acasă vor putea participa la cursuri în această perioadă în sistem online, precum în perioada în care au fost suspendate cursurile.

Ministrul Educației, Monica Anisie, a afirmat că scenariile aplicate la începerea școlilor din Capitală s-ar putea schimba, dacă inspectorii școlari consideră că este nevoie.

”Ieri am avut o discuție și cu domnul prefect la Inspectoratul Școlar și cu inspectorul școlar general de la București, precum și cu doamna director de la DSP. I-am rugat să verifice toate scenariile pe care le-au propus unitățile de învățământ și să decidă dacă este nevoie să revizuiască unele scenarii. Mai există și o situație care a apărut la școala centrală, azi vor decide. Eu merg la Inspectoratul Școlar al Municipiului București să vedem care este situația de ieri și până astăzi. Eu merg la ora 09.00 la întâlnire cu inspectorii școlari generali adjuncți, cu inspectorul general și cu inspectorii pentru dezvoltare instituțională de la fiecare sector în parte. Suntem într-o dinamică, dacă se întâmplă ceva trebuie să luăm decizii rapide, să intervenim acolo unde este cazul”, a declarat Anisie.