Smartphone-uri recondiţionate cu 12 luni garanţie, disponibile în reţeaua Carrefour prin parteneriatul cu Recommerce Group

”Recommerce Group, start-up specializat în recondiţionarea şi comercializarea de smartphone-uri second hand, a încheiat un parteneriat strategic cu Carrefour România, clienţii retailerului având astfel acces uşor la telefoane de calitate, disponibile la preţ redus şi cu o garanţie de 12 luni. Smartphone-urile recondiţionate ale celor de la Recommerce Group pot fi găsite la vânzare atât în magazinul online Carrefour România, precum şi în magazinele fizice din Băneasa, Orhideea (Bucureşti), Botoşani, Brăila, Constanţa, Târgu Jiu şi Felicia (Iaşi). În aceste magazine sunt expuse în prezent şase modele de telefoane Apple şi Samsung recondiţionate”, anunţă compania.

În primul trimestru din anul 2022, distribuţia va fi extinsă şi către alte magazine Carrefour din România.

Recommerce Group este jucător european al recondiţionării şi vânzărilor de smartphone-uri second hand din 2009 şi lucrează cu retaileri renumiţi din Europa. Compania oferă o gamă largă de smartphone-uri recondiţionate premium şi este prezent în România încă de la achiziţia startup-ului românesc Fenix, companie specializată în recondiţionarea smartphone-urilor, co-fondată în aprilie 2020 de antreprenorii Grégoire Vigroux, Adrien Arnoux şi Hector Destailleur. Înfiinţată în anul 2009, Recommerce vinde smartphone-uri recondiţionate în 20 de ţări din Europa. Compania este activă pe segmentele Business-to-Consumer şi Business-to-Business şi furnizează dispozitive recondiţionate pentru consumatori, companii sau instituţii.  

În România, Recommerce vinde peste 20 de modele de smartphone-uri recondiţionate, ce ajung la costuri cu până la 50% mai mici decât modelele noi. Mai mult decât atât, telefoanele din portofoliul Recommerce vin şi cu o varietate de accesorii noi, ce au la rândul lor o garanţie de 12 luni. Recommerce obţine acces la o piaţă de desfacere amplă şi contribuie astfel la o mai bună răspândire a economiei circulare în Europa.

„Pentru noi, ca organizaţie dar şi ca echipă, cel mai important este să privim întotdeauna către viitor, anticipând nevoile consumatorilor, cât şi să considerăm sustenabilitatea planurilor noastre. Suntem mereu bucuroşi să descoperim parteneri care împărtăşesc viziunea noastră, iar Recommerce vine cu o ofertă excelentă pentru clienţii noştri care doresc mai multe opţiuni ecologice sau accesibile în ceea ce priveşte smartphone-urile. Avem o întreagă platformă verde, axată pe transformarea plasticului într-o monedă de schimb, ca parte a economiei circulare – Punem Preţ pe Plastic, şi menţinem această abordare ecologică în toate aspectele comerciale – de la coşurile pentru colectare selectivă în vederea reciclării din magazinele noastre până la ambalajele organice şi ecologice pentru produsele noastre sau susţinerea programului Rabla pentru echipamente electronice. Credem în viaţa continuă a produselor, prin activităţi de reutilizare, reciclare sau recondiţionare”, afirmă Vincent Arnault, Director Achiziţii & Supply Chain Carrefour România.

Potrivit celor de la Apple, un telefon iPhone 12 cu o capacitate de 256 GB generează 85 kg de emisii de CO2, dintre care mai mult de 70 kg sunt atribuite numai producţiei sale. Potrivit unui studiu efectuat de Comitetul Economic şi Social European, fabricarea unui smartphone nou necesită, în medie, 44 kg de materii prime provenite din 70 de materiale, pentru un produs finit a cărui greutate depăşeşte rar 200 de grame, în timp ce un smartphone recondiţionat poate reduce amprenta de carbon cu până la 30 kg.

„Am lansat start-up-ul nostru în aprilie 2021, cu obiectivul de a deveni liderii pieţei de smartphone-uri recondiţionate în Europa de Est. Vizăm o piaţă care cuprinde aproximativ 10 ţări din regiune, începând cu România, şi înregistrează vânzări anuale de peste 50 de milioane de telefoane. Parteneriatele cu retaileri de renume şi puternici precum Carrefour România, care ne împărtăşesc pasiunea pentru dezvoltare, cât şi principiile de sustenabilitate, reprezintă cel mai rapid mod pentru noi de a deveni lideri regionali”, spune Grégoire Vigroux, antreprenor.

Recommerce Group este pionierul în Europa în recondiţionarea produselor de înaltă tehnologie şi a smartphone-urilor. Fondată în 2009, Recommerce cumpără echipamente uzate şi oferă comercianţilor, persoanelor fizice şi companiilor soluţii de colectare şi reutilizare pentru produse software şi aplicaţiil. Recommerce repară şi readuce pe piaţă dispozitive recondiţionate, inclusiv smartphone-uri şi console de jocuri.

Carrefour România are peste 360 de magazine în ţară.

 

 


 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri