x


  • EUR
    4.7216
    USD
    4.2706
string(16) "instant-articles"

Șoferii bolnavi, PERICOL pe șosele. Testele pot fi trecute ușor

Medicii le dau dreptate poliţiştilor. Există şoferi care încă au permis, deşi suferă de boli grave. Unii dintre ei îşi ascund afecţiunile, iar examinările făcute de doctori sunt de multe ori superficiale.

Author: Cristina Popovici | Sursa: Money.ro | Publicat: 20.04.2019, 3:54

Şoferul de camion care a provocat joi un grav accident în Capitală, cu 11 maşini lovite, nu era conştient în momentul impactului. Medicii i-au făcut analize şi au ajuns la concluzia că bărbatul suferă de o boală foarte gravă. Este un incident care scoate la lumină din nou o mare problemă a sistemului. Un şofer bolnav poate trece foarte uşor de testele medicale, care de cele mai multe ori sunt făcute superficial.

 

În imagini se observa cum şoferul nu opreşte la timp şi loveşte, din spate, maşinile care aşteptau la semafor. Impactul i-a schimbat direcţia de mers, astfel ca a intrat şi într-o magazie de pe cealaltă parte a drumului.

 

Mai mulţi martori au riscat, încercând sa se apropie de camion, pentru a-l opri cumva. Nu au reuşit. Mastodontul şi-a continuat cursa, fără niciun fel de control. A oprit 200 de metri mai în faţă, în gardul altei case. Până acolo a lovit mai multe maşini parcate pe marginea drumului.

 

După 24 de ore a venit şi verdictul medicicilor: era inconştient în momentul impactului. Accidentul a fost cauzat de o boală foarte gravă a şoferului. Sute de astfel de situaţii sunt descoperite de poliţişti şi medici în fiecare an. Grav e că unii medici sunt complici şi îi ajută pe pacienţi să-şi păstreze permisul, deşi n-ar trebui să se mai urce vreodată la volan.