AcasăExterneSoldații lui Putin încearcă să avanseze în regiunea Donețk - analiză ISW

Soldații lui Putin încearcă să avanseze în regiunea Donețk – analiză ISW

Forțele rusești au decis probabil să atace frontal Avdiivka de pe teritoriul ocupat al regiunii Donețk, în loc să aștepte ca forțele ucrainene să se retragă din pozițiile defensive pregătite ca urmare a operațiunilor rusești de învăluire la nord-est de localitate, se arată în evaluarea publicată în noaptea de marți spre miercuri a Institutului pentru Studiul Războiului (ISW). De asemenea, informații neconfirmate de pe rețelele de socializare sugerează că Iranul ar fi trimis primul lot de drone în Rusia.

Ministerul rus al apărării încearcă probabil să atenueze ecourile pe care utilizarea eficientă de către Ucraina a HIMARS o provoacă personalului militar rus și bloggerii militari publică afirmații inexacte privind distrugerea lansatoarelor HIMARS.

Informațiile celei mai noi evaluări a războiului din Ucraina făcută de ISW:

  • Informații neconfirmate de pe rețelele de socializare sugerează că Iranul ar fi trimis primul lot de drone în Rusia și ar fi trimis piloți și personal de întreținere pentru a se antrena pe Su-35 rusesc, ceea ce ar putea sugera că Iranul ar putea încerca să folosească recentele acorduri de aviație pentru a facilita achiziționarea de avioane de luptă rusești.
  • Forțele ruse au desfășurat operațiuni ofensive nereușite la nord-est și nord-vest de orașul Harkov.
  • Forțele ruse au efectuat atacuri terestre limitate la nord-vest de Sloviansk și la est de Siversk.
  • Forțele ruse au obținut câștiguri teritoriale la sud-est de Bakhmut și au continuat operațiunile ofensive la nord-est și sud-est de Bakhmut.
  • Forțele rusești au făcut progrese graduale în jurul Avdiivka și continuă încercările de a avansa la sud-vest de Avdiivka.
  • Forțele rusești au lansat două asalturi în nordul regiunii Herson și continuă să redistribuie trupe către axa sudică.
  • Rușii formează noi batalioane de voluntari în regiunile Novosibirsk, Saratov, Ulianovsk și Kurgan și modifică perioadele de timp pentru compensațiile de înrolare.
  • Civilii ucraineni continuă să se opună ocupației rusești prin acte de nesupunere civilă și sabotaj, în timp ce Kremlinul ia în considerare metode pe termen mai lung de control al populației în Ucraina ocupată.

Ultimele Articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.