SONDAJ: Un sfert dintre angajaţii români şi-au găsit în ultimii doi ani perechea printre colegii de muncă

„Relaţiile interumane au fost afectate în ultima perioadă, întrucât pandemia şi condiţiile sanitare au limitat interacţiunile sociale şi au redus şansele oamenilor de a întâlni persoane noi. Locul de muncă oferă însă contextul potrivit pentru menţinerea interacţiunilor constante şi, astfel, apropierile dintre oamenii care lucrează împreună sunt mai facile. Poate de aceea un sfert dintre angajaţii români au declarat că au avut în ultimii 2 ani relaţii romantice la muncă, în ciuda faptului că jumătate dintre ei consideră că o astfel de legătură la job poate scădea productivitatea”, arată sondajul de Valentine’s Day realizat de platforma de recrutare BestJobs.

Când vine vorba despre relaţiile la locul de muncă, părerile sunt împărţite, astfel că o parte importantă (29%) se declară împotriva lor, în timp ce 23% afirmă că sunt binevenite. Pentru a nu oferi motiv de bârfă la birou, 41% dintre respondenţi au declarat că şi-ar ţine relaţia ascunsă de văzul colegilor dacă ar dezvolta o pasiune pentru cineva cu care îşi împart activitatea, în timp ce 26% dintre ei spun că nu ar avea o problemă în a-şi afişa sentimentele.

În ceea ce priveşte politica companiilor în raport cu relaţiile la locul de muncă, doar 10% au o politică clară şi se poziţionează vehement împotriva acestora. Din declaraţiile respondenţilor, 12% au avut colegi care au fost sancţionaţi sau chiar concediaţi pentru că au încălcat politica firmei privind relaţiile romantice la locul de muncă. 

În ciuda faptului că în ultima vreme Valentine’s Day a început să fie sărbătorită mai des în România, sondajul realizat de BestJobs arată că 95% dintre angajatori nu vor organiza nimic pentru angajaţi cu ocazia acestei zile. Cei mai mulţi angajaţi români (97%) au spus că angajatorii nu acordă  beneficii cu această ocazie, ci doar o mică parte dintre ei (4%) ia în calcul să acorde angajaţilor mici cadouri, zi liberă sau program mai scurt. 

30% au declarat că intenţionează să ia un cadou simbolic, neutru, care să nu lase loc de interpretări,  colegului/colegei preferate de Valentine’s Day. Deşi cei mai mulţi dintre angajaţi au declarat că nu vor oferi un cadou superiorului, 12% au declarat că vor oferi un cadou simbolic, care să nu lase loc de interpretări. 

Dintre cei care şi-au făcut planuri de Valentine’s Day, 21% vor petrece această zi alături de partener/ă, 4% îşi vor căuta perechea, iar alţi 62% o vor petrece ca pe o zi obişnuită, muncind sau petrecând în compania familiei sau prietenilor.

Sondajul a fost efectuat în perioada 25 ianuarie – 8 februarie, pe un eşantion de 957 de utilizatori de internet.

BestJobs este una dintre cele mai mari platforme de recrutare online din România, cu peste 4,6 milioane de profesionişti conectaţi la piaţa muncii, peste 32.000 de joburi şi mii de freelanceri, agenţi de recrutare sau specialişti în dezvoltare profesională şi personală (coachi, mentori, terapeuţi, avocaţi şi alte tipuri de specialişti).


 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri