AcasăEconomieSorin Grindeanu anunţă deschiderea liniei ferate cu ecartament larg din Portul Galaţi:...

Sorin Grindeanu anunţă deschiderea liniei ferate cu ecartament larg din Portul Galaţi: Trenurile de marfă care vin din Ucraina, via Republica Moldova, pot descărca cerealele direct în Portul Galaţi, fară a mai avea nevoie de transbordare la frontieră

”A fost redeschisă în această dimineaţă linia ferată cu ecartament larg din Portul Galaţi! Lucrările realizate de CFR Infrastructură în regie proprie au început pe data de 6 iunie şi au fost finalizate cu aproape o lună mai devreme decât termenul estimat”, scrie Grindeanu pe Facebook.

 

El precizează că, din acest moment trenurile de marfă care vin din Ucraina, via Republica Moldova, pot descărca cerealele direct în Portul Galaţi, fară a mai avea nevoie de transbordare la frontieră.

 

”Cerealele care vor ajunge astfel rapid în Portul Galaţi pot fi transferate mult mai eficient pe barje sau pot fi depozitate în silozul din port, care are o capacitate de 25.000 de tone”, mai afirmă ministrul Transporturilor. 

 

Sorin Grindeanu arată că, pentru repunerea în funcţiune a acestei linii de cale ferată cu ecartament larg, CFR Infrastructură a executat o serie lucrări specifice:

 

-înlocuirea a 780 traverse din lemn speciale de 2,80 m

-înlocuirea a 246 de traverse din lemn speciale de pe aparate de cale şi pe linia încălecată

-înlocuirea a 5,382 de tone de materialul mărunt de prindere

-completarea prismei cu 385 de tone de piatră spartă

-executarea burajelor tehnologice

 

Ultimele Articole