AcasăEconomieSorin Grindeanu: Au fost depuse 6 oferte pentru proiectarea şi execuţia lucrărilor...

Sorin Grindeanu: Au fost depuse 6 oferte pentru proiectarea şi execuţia lucrărilor pentru Lotul 2 al Autostrăzii Lugoj – Deva (secţiunile E şi D), cu o lungime de 9,13 kilometri

“Au fost depuse 6 oferte pentru Proiectarea şi Execuţia lucrărilor pentru Lotul 2 al Autostrăzii Lugoj –Deva (secţiunile E şi D), cu o lungime de 9,13 km! În cadrul acestui contract, câştigătorul va construi inclusiv 2,13 km de tunel forat compus din două galerii unidirecţionale”, a afirmat Sorin Grindeanu, luni, într-o postare pe Facebook.

Potrivit acestuia, proiectul are o valoare maximă estimată de 2,593 miliarde lei (fără TVA). Pentru acest proiect au depus oferte proiectanţi şi constructori din România, Grecia şi Turcia.

“Contractul- finanţat prin PNRR- prevede termene de maximum 11 luni pentru proiectare şi de 34 de luni pentru execuţie”, a adăugat Grindeanu.

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) anunţa că a relansat, în 21 aprilie, procedura de atribuire a contractului “Proiectare şi execuţie lucrări pentru obiectivul major de investiţii: Autostrada Lugoj –Deva (A1), Lot 2: km 27+620 – km 56+220, Secţiunea E şi finalizare Secţiunea D”, prin transmiterea spre publicare în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene a Anunţului de Participare. 

Obiectul contractului îl reprezintă proiectarea, execuţia şi finalizarea lucrărilor Autostrada Lugoj – Deva (A1), Lot 2: km 27+620 – km 56+220, Secţiunea E şi finalizare Secţiunea D în lungime de aproximativ 9,13 km, din care 2,13 km de tunel forat.

Conform condiţiilor din Acordul de mediu a fost prevăzută realizarea a două tuneluri în cadrul Secţiunii E2, în contexul evitării problemelor de stabilitate şi a impactului negativ cu implicaţii majore asupra mediului. Lungimea celor două tuneluri va fi de aproximativ 2,13 km. Tunelurile vor fi formate din două galerii unidirecţionale, prevăzute pe fiecare cale de circulaţie cu platformă de 11,25 m.

 

Ultimele Articole