AcasăEconomieSorin Grindeanu: Cele 4,5 miliarde prevăzute pentru Ministerul Transporturilor în POIM au...

Sorin Grindeanu: Cele 4,5 miliarde prevăzute pentru Ministerul Transporturilor în POIM au fost accesate sută la sută, ceea ce reprezintă o premieră pentru noi, ca ţară. Mai mult, am mai primit o majorare de încă 10%, deci încă 450 de milioane

”Mesajul pe care aş vrea să îl transmit astăzi este un mesaj de determinare şi consecvenţă pentru realizarea unei viziuni comune, pentru interconoectarea celor trei mări, Marea Baltică, Marea Neagră şi Marea Egee. România este determinată să crească eficienţa investiţiilor în infrastructura de transport, atât de interes naţional cât şi european”, a spus ministrul Transporturilor. Sorin Grindeanu a arătat că această dezvoltare asigăr accesibilitatea tuturor regiunilor României la oportunităţile pieţei unice europene.

”Vom prioritiza investiţiile care să ţină cont de realităţile de securitate regională şi socio-economice. Astfel, proiectele de infrastructură de transport au fost curpinse într-o strategie naţională, bazată pe o proiecţie multi modală, care include o ierarhizare a proiectelor în funcţie de beneficiile economice”, a afirmat Grindeanu.

El a precizat că Strategia de transport a României, elaborată în baza Planului investiţional pentru dezvoltarea infrastructurii de transport, pentru perioada 2021-2030, plan adoptat la sfârşitul lui 2021, arată clar necesarul de finanţare a României pentru infrastructura de transport. ”Acest necesar depăşeşte 70 de miliarde de euro”, a mai spus Sorin Grindeanu, adăugând că România este conştientă de necesitatea de a coagula, în perioada următoare, toate eforturile la nivel naţional şi regional pentru a asigura resursele financiare pentru continuarea obiectivelor de investiţii. ”Vorbim de fonduri necesare implementare proiectelor atât de importanţă europeană cât şi a priorităţilor naţionale”, a afirmat Grindeanu.

”Suntem în faţa unei provocări, pe lângă sursele naţionale pentru perioada 2021-2030, România are la dispoziţie fonduri nerambursabile într-un cuantum fără precedent, atât prin programul de Transport cât şi din PNRR, cât şi din CEF”, a mai spus Grindeanu.

Ministrul a arătat că este important să spunem că în aprilie au reuşit în premieră să acceseze toate sumele pe exerciţiul bugetar 2014-2020. ”Cele 4,5 miliarde prevăzute pentru Ministerul Transporturilor, în POIM, au fost accesate sută la sută, ceea ce reprezintă o premieră pentru noi, ca ţară. Mai mult decât atât, am primit o majorare de încă 10%, deci încă 450 de milioane, de pe alte capitole (..) pe care probabil o să reuşim să le accesăm până la sfârşitul verii”, a menţionat Grindeanu.

Ultimele Articole