AcasăEconomieSorin Grindeanu, despre Metrorex: Până la sfârşitul anului, tot ce înseamnă Consiliu...

Sorin Grindeanu, despre Metrorex: Până la sfârşitul anului, tot ce înseamnă Consiliu de Administraţie, director general, vor fi selectaţi / Nu mi se pare normal ca din banii tuturor românilor să se subvenţioneze o societate de transport din Bucureşti

Sorin Grindeanu a declarat, miercuri, la Timişoara, că directorul general al Metrorex şi Consiliul de Administraţie sunt răspunzători de faptul că tot mai puţine garnituri sunt scoase pe traseu, în această perioadă. 

”Metrorex are un director general şi are şi un Consiliu de Administraţie, e o companie. Nu are de ieri-de azi aceste probleme şi nu sunt singurele. Până la sfârşitul anului, tot ceea ce înseamnă Consiliu de Administraţie, director general, vor fi selectaţi şi am dat drumul la acest lucru pe 109, adică pe acea Ordonanţă 109. Tot acest lucru sper să ducă la o profesionalizare mai mare în activitatea Metrorex. Ştim problemele financiare pe care le are Metrotex, fie în relaţia cu anumiţi parteneri, în cazul nostru o companie care asigură mentenanţa, fie problemele care ţin de  angajări, salarii şi aşa mai departe. Aceasta este treaba directorului general şi a Consiliului de Administraţie, să pună pe picioare această companie şi în modul acesta vor fi selecţionaţi şi membrii Consiliului de Administraţie şi directorii generali”, a declarat Sorin Grindeanu. 

Ministrul Transporturilor a mai precizat că nu i se pare normal ca Metrorex să fie subvenţionată din banii tuturor românilor. 

”În al doilea rând, este ca acest plan trebuie să ducă la o societate sănătoasă, pentru că nu mi se pare normal ca din banii tuturor românilor să se subvenţioneze non-stop o societate de transport din Bucureşti, chiar dacă Bucureştiul contribuie cu cea mai mare sumă la bugetul de stat. De ce ar fi de acord un timişorean să subvenţioneze o societate de transport din Bucureşti sau un clujean sau un ieşean? Lucrurile acestea trebuie să se termine o dată. Mă aştept ca viitorul director general cu tot Consiliul de Administraţie să îşi asume tot ce am spus eu”, a mai subliniat Grindeanu. 

 

 

Ultimele Articole