AcasăEconomieSorin Grindeanu, după ce incendiul la locomotiva unui tren de marfă aproape...

Sorin Grindeanu, după ce incendiul la locomotiva unui tren de marfă aproape de Ploieşti a perturbat traficul feroviar: Regretabil, dar pot să vă spun următorul lucru – nu e nici primul şi, din păcate, nu va fi nici ultimul incident de acest tip

„Am văzut incidentul de astăzi, regretabil, dar pot să vă spun următorul lucru: nu e nici primul şi, din păcate, nu va fi nici ultimul incident de acest tip. Infrastructura feroviară din România nu că este în urmă – că tot am vorbit de cea rutieră unde, cât de cât, e posibil ca în perioada următoare să ajungem măcar la mia aceea de kilometri de autostradă – dar partea feroviară e mult în urmă faţă de standardele de care avem nevoie, fie că vorbim de infrastructura propriu-zisă, care să permită viteze mai mari la trenuri, fie că vorbim de materialul rulant”, a declarat Grindeanu..

Acesta a menţionat că alocările din fonduri europene sunt comparabile în ceea ce priveşte infrastructura rutieră şi cea feroviară. 

Ministrul mai spune că AFER, instituţia care se ocupă de investiţii în materialul rulant, are prevăzute fonduri prin care să achiziţioneze material rulant nou, însă, pe lângă o astfel de achiziţie, este nevoie ca şi liniile ferate să fie modernizate, pentru ca materialul rulant nou „să poată fi folosit la capacitatea maximă”.

Locomotiva unui tren de marfă care transporta îngrăşăminte chimice a luat foc duminică după-amiază în apropiere de Ploieşti, pompierii intervenind pentru stingerea incendiului. Incidentul a blocat circulaţia mai multor trenuri de călători, care şi la această oră au întârzieri la sosirea în Gara de Nord.

 

 

Ultimele Articole