AcasăEconomieSorin Grindeanu spune că s-a întâlnit miercuri cu preşedintele Iohannis: Lucrez la...

Sorin Grindeanu spune că s-a întâlnit miercuri cu preşedintele Iohannis: Lucrez la schimbarea cadrului legal pe achiziţii publice, voi prezenta proiectul în coaliţie, săptămâna viitoare / Suma de revendicări la CNAIR este de 1 miliard de euro

”Ieri m-am întâlnit cu preşedintele Iohannis, eu am cerut, pentru că de aproximativ trei săptămâni, cu colegii de la Ministerul Transporturilor, lucrez la schimbarea cadrului legal pe achiziţii publice. E necesar în România să umblăm la toată această arhitectură”, a spus Sorin Grideanu. 

Ministrul a precizat că luni, vrea să discute în coaliţie, să le spună cum vede el lucrurile şi a precizat că ”după ce ne decidem să facem autostradă, 80% ne ocupă partea birocratică şi 20% execuţia.

”Statul are prea puţine pârghii pentru a controla, statul este slab în acest moment în relaţiile cu companiile. E un soi de şantaj pe care anumite companii îl aplică în relaţia cu beneficiarul. (..) E o chestiune pe care trebuie să o reglementăm”, a spus Grindeanu, precizând că o altă problemă este legată de birocraţie, acte, de expropieri, mutări de utilităţi, corespondenţe interminabile. 

Sorin Grindeanu a mai afirmat că ”trebuie să schimbăm baza şi regulile” şi a menţionat că ”nu am dus lipsă de bani în toată această perioadă, nu am ştiu cum să îi cheltuim”. 

”Haideţi să schimbăm regulile, nu ştiu dacă e perfect, ma aştept să fie îmbunătăţit. (..) Aici e vorba de asumare, aştept să se vină cu idei de îmbunătăţire”, a arătat el. 

Grindeanu a mai afirmat că i-am prezentat preşedintelui în mare acest proiect, şi că ”că este de acord, respectând directivele”. 

Despre contracte, ministrul Transporturilor a precizat că suma de revendicări de la CNAIR ajunge la un miliard de euro.

”Nnu înseamnă că atât se va plăti. Companiile cer bani în plus faţă de contractele semnate. Unele se vor câştiga, există diverse soluţii, dar astăzi vorbim de suma asta doar la CNAIR. Şi asta ne spune că acest cadrul în care lucrăm e prost. Putem să avem o mie de răngi şi să dărâmăm, chestiuni de imagine, trebuie schimbată baza”, a precizat ministrul Grindeanu. 

Ultimele Articole