x


 • EUR
  4.6605
  USD
  3.9612
 • 14° C
  Vremea
  Bucuresti
  Vant

  18 km/h
  Umiditate

  31%
  Presiune

  34711 hPa
string(7) "politic"

Sorin Grindeanu: Tudose ar trebui să fie conştient că peste câteva luni îi va veni rândul

Premierul în exerciţiu Sorin Grindeanu a declarat, miercuri, la Palatul Victoria, că succesorul său, premierul desemnat, Mihai Tudose, ar trebui să fie conştient că peste câteva luni "îi va veni rândul" să fie schimbat şi l-a sfătuit să-şi pregătească din timp mişcările.

Author: Cristina Popovici | Sursa: Money.ro | Publicat: 29.06.2017, 5:43 | Actualizat: 29.06.2017, 5:43

 

“Premierul desemnat, Mihai Tudose, ar trebui să fie conştient – şi eu cred că este conştient de acest lucru – şi să se pregătească pentru momentul de peste câteva luni, când îi va veni rândul. Eu ştiu că lui Mihai îi place şahul, aşa că să pregătească foarte bine mişcările viitoare”, a declarat premierul în funcţie Sorin Grindeanu.

 

El a mai spus că această criză politică a generat, de fapt, întârzieri în economia reală, nu în programul de guvernare.

 

“Tot acest circ politic, generat de o singură persoană va fi plătit de fiecare român în parte. Acesta şase luni am încercat să lucrez îndeaproape cu echipa de miniştri. Cu unii am lucrat foarte bine, cu alţii mai puţin, dar toţi cred că au făcut parte dintr-o echipă şi eu ştiu că nu-ţi faultezi niciodată propria echipă. E o chestiune care ţine de onoare. Aş vrea să le transmit foştilor colegi din echipa guvernamentală că nu îi condamn – ştiu că e dificil să fii pus în situaţia de a primi, pe de o parte, de la şeful partidului indicaţii care de multe ori erau în contradicţie cu ceea ce spune şeful Guvernului, dar şi în contradicţie cu ceea ce ştiau fiecare dintre ei că e corect şi bine”, a adăugat premierul în funcţie Grindeanu.

 

De asemenea, el a spus că a discutat cu Mihai Tudose, în perspectiva predării/primirii mandatului de premier.

 

“Am discutat cu Mihai Tudose, tocmai pentru a pune la punct acest proces de predare-primire. Probabil că o să mai discutăm şi astăzi, şi mâine, astfel încât lucrurile, instituţional, să meargă aşa cum trebuie. Şi n-am niciun motiv să pun la îndoială acest lucru”, a declarat Grindeanu, la Palatul Victoria.

 

Totodată, Grindeanu a precizat că se va întâlni zilele urmãtoare cu Tudose.

 

“O să ne întâlnim zilele următoare, când programul amândurora ne va permite, astfel încât acest proces să fie cât se poate de corect, instituţional şi fără niciun fel de sincope”, a mai afirmat premierul în funcţie Sorin Grindeanu