Sorin Minea a devenit acţionar majoritar al Angst

Prin această mutare, Minea devine acţionar majoritar al companiei, cu afaceri de peste 50 milioane euro şi o reţea de 22 de magazine.

„Eu şi Urs Angst suntem prieteni de foarte mult timp. El are şi alte afaceri şi mi-a predat o parte din acţiunile din Angst. Cu toate acestea, familia Angst nu va ieşi complet din business”, a declarat Sorin Minea, preşedintele şi acţionarul Angst.

În urma acestei schimbări, Minea deţine în nume propriu 60% din acţiunile Angst, faţă de aproape 15% cât avea anterior, restul de acţiuni fiind împărţite egal între soţiile celor doi fondatori, Ludmila Minea şi Martha Angst, potrivit datelor Registrului Comerţului.

Urs Angst nu mai face parte din acţionariatul Angst, potrivit aceleiaşi surse.

Minea nu a dezvăluit valoarea tranzacţiei, dar susţine că anul trecut activele companiei au fost evaluate la 20-22 de milioane de euro, în timp valoarea investiţiilor realizate de familia Angst în cadrul producătorului de mezeluri se ridică la aproximativ zece milioane de euro.

Minea declara la finalul anului trecut că intenţionează să preia pachetul majoritar de acţiuni al Angst, negocierile fiind avansate la acel moment.

Schimburile de acţiuni pe piaţa preparatelor din carne, o piaţă dominată de afaceri de familie, au luat amploare în condiţiile scăderii cu 10% a consumului de mezeluri în ultimul an şi ale lipsei de finanţare
resimţită de această industrie.

Astfel, aceasta este cea de-a doua tranzacţie care are loc în industria mezelurilor de la începutul acestui an, după ce Caroli Foods şi Campofrio au încheiat un joint-venture la nivel local.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed